TÉMA

Elektronická pošta

Americké úřady hledají ve svých systémech čínský malware, který by mohl škodit armádě, píší NYT

Americké úřady pátrají po záškodnickém programu, takzvaném malwaru, o kterém se domnívají, že ho do amerických systémů nainstalovali čínští hackeři. Napsal o tom v sobotu deník The New York Times. Američtí představitelé se obávají, že by takový program mohl vyvolat problémy ve správě energetických a telekomunikačních sítí či v dodávkách americkým vojenským základnám doma a v zahraničí. Peking by mohl program využít například při ozbrojeném konfliktu s Tchaj-wanem.
30. 7. 2023|

Rusové se bojí druhé vlny mobilizace, povolávací rozkazy jim teď chodí elektronicky

Velká část ruské společnosti se stále bojí vyhlášení druhé mobilizační vlny. Přispělo k tomu i nedávné rozhodnutí prezidenta Vladimira Putina podepsat zákon o elektronických povolávacích rozkazech. Zpřísňuje navíc tresty pro odpírače vojenské služby. Vyhlášení všeobecné mobilizace Kreml opakovaně popírá.
30. 4. 2023|

Horažďovická léčebna uvěřila e-mailu od falešného ředitele. Poslala mu 1,3 milionu korun

Horažďovickou nemocnici připravil zatím neznámý podvodník o 1,3 milionu korun. O peníze si napsal prostřednictvím e-mailu, ve kterém se vydával za ředitele zdravotnického zařízení. Nemocnice v Horažďovicích už v minulosti čelila hackerským útokům. Podvodníci se takto dostali například k rentgenovým snímkům pacientů.
15. 9. 2022|