TÉMA

Domašín

V osmi českých obcích si lidé v sobotu vybrali nové zastupitele

V sobotu si lidé v osmi českých obcích volili nové zastupitele. Například ve středích Čechách si nové vedení v opakovaných volbách vybrali obyvatelé Kadlína na Mělnicku a Plchova na Kladensku. V Plzeňském kraji se volilo v obcích Líšina na jihu Plzeňska a Mnichov na Domažlicku, na Vysočině ve Vísce. A lidé vyrazili k urnám také v Ústeckém kraji, kde se znovu volilo v Bynovci na Děčínsku, v Žiželicích na Lounsku a Domašíně na Chomutovsku.
18. 6. 2023Aktualizováno18. 6. 2023, 09:25|

Obyvatelé osmi obcí rozhodovali o nových zastupitelstvech. Stará se rozpadla

V sedmi obcích se v sobotu konaly nové komunální volby. Dosavadní zastupitelstva nevydržela osm měsíců od řádných voleb, a tak museli obyvatelé rozhodnout znovu. V jedné obci se měly konat dodatečné volby, ale nakonec se ani tentokrát nepodařilo sehnat dostatek kandidátů, kteří by mohli v zastupitelstvu usednout.
17. 6. 2023Aktualizováno17. 6. 2023, 22:38|

Spor o rozdělení funkcí nebo odstoupení zastupitelů. Komunální volby si zopakuje patnáct obcí

Ani osm měsíců po komunálních volbách nemají některé obce funkční zastupitelstvo. Někde se nepodařilo sestavit kandidátku, nejčastějším důvodem je ale rozpad zastupitelstva a pokles členů pod nutné minimum. To je třeba případ Kamenné Horky na Svitavsku, tamní obyvatelé tak vyrazí k volebním urnám dokonce už potřetí.
25. 5. 2023|

Domašínu na Rychnovsku se uleví od kamionů, obchvat je hotový

Královéhradecký kraj otevřel obchvat Domašína na Rychnovsku. Část obce Černíkovice se tím zbavila především kamionové dopravy mířící do průmyslové zóny Solnice-Kvasiny. Tam sídlí mimo jiné závod automobilky Škoda Auto.
30. 11. 2021Aktualizováno30. 11. 2021, 14:53|