TÉMA

Hubnutí

Nemusí udělat nic, ale můžou taky ohrozit zdraví. Poptávka po padělcích léků neklesá

Poptávka po padělaných lécích či doplňcích na růst svalů i na hubnutí na černém trhu neklesá. Užívaní neoriginálních přípravků ale může ohrožovat zdraví. Odborníci tak doporučují je raději nekupovat přes internet.
12. 8. 2023|

Lék pro diabetiky zneužívají zdraví, aby zhubli. Ministerstvo už omezilo jeho předepisování

Mánie kolem takzvaných injekcí na hubnutí dorazila i do Česka. Lék Ozempic, který je primárně určený pro diabetiky, ale zároveň pomáhá snižovat hmotnost, tak bude mít na tuzemském trhu problémy s dostupností po celý rok. České televizi to sdělil výrobce přípravku společnost Novo Nordisk. Kvůli masivnímu rozšíření léku mezi nediabetiky omezilo ministerstvo zdravotnictví jeho předepisování. Užívání léku už dříve přiznaly celebrity jako Elon Musk nebo Kim Kardashian.
15. 6. 2023|

Lékaři se stále častěji setkávají s pacienty nad dvě stě kilogramů. Je jich přes 150 tisíc

Lékaři se stále častěji setkávají s pacienty s hmotností nad 200 kilogramů. Extrémně obézních lidí s hodnotou indexu tělesné hmotnosti (BMI) nad 40 žije v Česku podle jejich odhadů více než 150 tisíc. Nárůst počtu těchto lidí podle odborníků přitom ještě není u konce, upozorňuje Všeobecná fakultní nemocnice v Praze. Ta kliniky postupně vybavuje operačními stoly a lůžky s potřebnou nosností, v dubnu začne stavět novou metabolickou jednotku intenzivní péče.
7. 3. 2023|

30 let zpět: Z reklam se valily „zázračné“ diety

Porevoluční Československo zaplavily „zázračné“ prostředky na hubnutí jako Multaben, Herbalife či Green 7Day Diets. Schvalovacím řízením však podle úřadu Hlavního hygienika prošla sotva desetina z nich.Vraťte se každý den na chvíli o 30 let zpět a podívejte se, jaké okamžiky přinesl rok 1992.
11. 2. 2022|

Prodávala čaje na hubnutí. Za podvody na internetu byla žena třikrát odsouzená, přesto se k nim vracela

Zlínští kriminalisté obvinili třiatřicetiletou ženu ze severní Moravy kvůli rozsáhlým podvodům na internetu. Pod různými jmény podle nich prodávala na sociální síti červené čaje podporující hubnutí, které však po zaplacení zájemcům nedodala. V případě odsouzení jí hrozí až pětileté vězení. Podvedených lidí jsou podle kriminalistů stovky, způsobená škoda je v řádu stovek tisíc korun.
1. 3. 2021|