TÉMA

Mlhy

Závěr týdne bude deštivý, na horách může i sněžit. Teploty ale zůstanou nadprůměrné

Závěr týdne bude v Česku deštivý, v horských oblastech nasněží. V horách na severu Česka bude vydatně pršet. Teploty přes den zůstanou nadprůměrné, na některých místech překročí i deset stupňů Celsia. V noci se v závěru týdne ochladí, ojediněle teploty klesnou i pod nulu, vyplývá z týdenní předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). Ústav zároveň vydal ve čtvrtek výstrahu varující před rozvodněním části řek.
22. 2. 2024Aktualizováno22. 2. 2024, 13:08|

Meteorologové varují před mrznoucími mlhami

V noci na pondělí a posléze ráno hrozí v jižních, severních a severovýchodních Čechách a na Moravě místy mrznoucí mlhy. Silnice tam mohou být kluzké a bude snížená dohlednost, varuje řidiče Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ). V pondělí dopoledne se mlhy budou většinou rozpouštět.
17. 12. 2023|

Nadprůměrně teplý říjen pokračuje. Během týdne se ale čekají srážky

V Česku bude dál nadprůměrně teplo. Teploty se budou v týdnu podle předpovědi šplhat až k osmnácti stupňům Celsia, od úterý se čekají přeháňky nebo déšť. Vyplývá to z předpovědi na webu Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). Průměrná teplota pro nynější týden z let 1991 až 2020 je pod osmi stupni Celsia.
23. 10. 2023|

O víkendu bude zataženo, teploty se většinou udrží nad nulou

Víkend v Česku bude převážně zatažený s občasným deštěm nebo mrholením. Teploty se budou držet nad nulou, jen v noci na neděli může při zmenšené oblačnosti mírně mrznout. Přes den má být o prvním adventním víkendu až osm stupňů Celsia. Vyplývá to z předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).
24. 11. 2022|

O prodlouženém víkendu přijde inverze, ale při slunečném počasí bude až 20 stupňů

Prodloužený poslední říjnový víkend bude v Česku provázet inverzní charakter počasí, meteorologové očekávají velké rozdíly v teplotách. Při mlze a nízké oblačnosti vystoupí nejvyšší odpolední teploty jen ke 13 stupňům Celsia, ale při slunečném počasí dosáhnou maxima až 22 stupňů. Srážek bude málo, předpověď do neděle očekává jen ojedinělé mrholení, vyplývá z aktuálních informací na webu Českého hydrometeorologického ústavu.
27. 10. 2022Aktualizováno27. 10. 2022, 12:43|

Víkend přinese slunečnou sobotu, sněhu moc nenapadne. V dalším týdnu přijdou jarní teploty

Milovníci lyžování a zimního počasí se ani o nadcházejícím víkendu nedočkají výraznějšího ochlazení a sněhové nadílky, spíše naopak. Sobota bude slunečná, v neděli pak od jihozápadu sice přijdou srážky, většinou však půjde o déšť nebo déšť se sněhem. Teploty se budou pohybovat spíše nad nulou. V dalším týdnu pak přijde další oteplení.
24. 1. 2020|

Zatažená obloha a málo sněhu. Příští týden může být až deset stupňů nad nulou

Obloha v Česku zůstane v příštích dnech spíše zatažená a slunce vysvitne jen občas. Teploty se budou pohybovat kolem bodu mrazu, v první polovině příštího týdne by se ale mělo výrazně oteplit. Sníh se objeví jen výjimečně na horách, letošní pokrývka je oproti průměru v posledních letech obzvláště slabá.
22. 1. 2020|