TÉMA

Vizovice

Ve Zlíně se po dvou letech otevřelo silniční napojení na průmyslovou zónu v Přílukách

Ve Zlíně po necelých dvou letech oficiálně skončila stavba silničního napojení průmyslové zóny na východním okraji města a místní části Příluky. Šlo o největší dopravní stavbu města za poslední dekády. Její součástí bylo i vybudování záchytného parkoviště pro 136 aut, řekl náměstek primátora Michal Čížek (ANO). Náklady podle něj činily přibližně 250 milionů korun. Stavba byla spolufinancována z dotací ze Státního fondu dopravní infrastruktury a Integrovaného regionálního operačního programu.
27. 9. 2023|

Zlínská Barum Rally omezí dopravu

Ve Zlíně v pátek odstartuje 52. ročník motoristické soutěže Barum Czech Rally Zlín. Akce stejně jako každý rok výrazně omezí dopravu v krajském městě i jeho okolí. Rychlostní zkouška na několik hodin uzavře Gahurovu ulici v centru města, která je hlavní přístupovou cestou na sídliště Jižní Svahy. Ovlivní to také MHD, k dispozici budou objízdné trasy, řekl mluvčí Dopravní společnosti Zlín-Otrokovice (DSZO) Vojtěch Cekota. Omezena bude i vlaková doprava mezi Zlínem a Otrokovicemi.
17. 8. 2023|

Do Vizovic míří tisíce fanoušků tvrdé hudby, ve Zlíně musejí počítat s dopravními komplikacemi

Ve Vizovicích na Zlínsku začíná ve čtvrtek devatenáctý ročník jednoho z největších tuzemských festivalů Masters of Rock. Očekává se až pětadvacet tisíc fanoušků rockové a metalové muziky. Kvůli tomu je v pohotovosti také tamní policie, která bude dohlížet na dopravu i bezpečnost. Zaměří se také na stanová městečka kvůli riziku krádeží. Informovala o tom policejní mluvčí Monika Kozumplíková.
13. 7. 2023Aktualizováno13. 7. 2023, 20:00|

Policie našla dvě hledané kamarádky z Vizovic, jsou v pořádku

Policie našla dvě třináctileté dívky z Vizovic na Zlínsku, po kterých od nedělního večera pátrala v režimu Dítě v ohrožení. V pondělí krátce po půlnoci oznámila, že hlídka dívky objevila u nákupního centra v Malenovicích. Jsou v naprostém pořádku, informovala mluvčí Simona Kyšnerová.
26. 2. 2023Aktualizováno27. 2. 2023, 05:28|

30 let zpět: Konkurence na regionální trati

I na železnici se před 30 lety začalo projevovat konkurenční prostředí. Díky soutěživosti provozovatelů na Zlínsku se provoz na trati z Otrokovic do Vizovic dokonce ztrojnásobil. Doprava po dráze byla lacinější než cesta trolejbusem.Vraťte se každý den na chvíli o 30 let zpět a podívejte se, jaké okamžiky přinesl rok 1991.
19. 9. 2021|

V neděli přibylo 107 případů koronaviru, více než před týdnem. Kvůli covidu se ztíží příjezd z Bulharska

V neděli přibylo v Česku 107 případů covidu, což je o 31 víc než před týdnem. Reprodukční číslo ale mírně kleslo pod hodnotu jedna na 0,96, což značí zpomalování epidemie. V nemocnicích je s koronavirem aktuálně hospitalizováno 52 lidí, z toho osm ve vážném stavu. S pondělím se mění také pravidla pro cestování. Například Tunisko už není extrémně rizikové, ztíží se však příjezd z Bulharska. Česko zároveň začalo uznávat očkování i některým lidem ze zemí mimo EU.
23. 8. 2021Aktualizováno23. 8. 2021, 19:55|

Na Moravě zvedá déšť hladiny řek. Velká Stanovnice dosáhla druhého povodňového stupně

Od pondělního rána až do úterý platí pro část Moravy a Slezska výstraha meteorologů na vydatný déšť a zároveň povodňová bdělost nebo i pohotovost. Hladiny mnoha toků už se zvedly ve Zlínském kraji. První stupeň povodňové aktivity značící bdělost platil odpoledne na Bystřičce nad stejnojmennou nádrží, nad jeho spodní hranicí se držela také Lutoninka ve Vizovicích na Zlínsku. Velká Stanovnice pod přehradou v Karolince na Vsetínsku dosáhla druhého stupně. Stoupat mohou také hladiny Ostravice a Olše. Naopak v Praze ani na Berounce již povodeň není.
17. 5. 2021Aktualizováno17. 5. 2021, 19:41|

Na jihovýchodě země hrozí nebezpečná ledovka, lidé by měli být opatrní

Meteorologové zpřísnili varování před silnou ledovkou. Od sobotního večera do pondělního rána může být v některých regionech Zlínského a Jihomoravského kraje extrémně nebezpečná. Zledovatělé silnice a chodníky hrozí ale v celé zemi, varuje Český hydrometeorologický ústav. Ledovka se může vytvářet také na stromech a drátech elektrického vedení, což může komplikovat dopravu i dodávky proudu. Lidé by v nejvíc zasažených oblastech neměli vycházet z domu, opatrní by měli být i řidiči.
6. 2. 2021Aktualizováno6. 2. 2021, 16:12|

Silnice z Bystřice pod Hostýnem do Hranic je hotová. Oprava stála více než 150 milionů

Stavbaři dokončili opravy silnice z Bystřice pod Hostýnem na Kroměřížsku směrem na Hranice na Přerovsku. Rekonstrukce více než šest kilometrů dlouhého úseku po hranici Zlínského a Olomouckého kraje trvala rok a půl, práce přišly téměř na 151,3 milionu korun. Informovalo o tom Ředitelství silnic Zlínského kraje (ŘSZK), které se o silnice nižších tříd v regionu stará.
23. 12. 2020|

Začala oprava dálnice u Otrokovic. Řidiče čeká několik dopravních omezení

Ředitelství silnic a dálnic zahájilo opravy dálnice D55 u Otrokovic na Zlínsku. Práce by měly trvat do konce května, vyžádají si dopravní omezení, střídavě uzavřené části dálnice a sjezdy. Náklady dosáhnou bez DPH téměř dvaceti milionů korun.
6. 4. 2020|
Počasí

Teploty v Česku ve čtvrtek šplhaly na dvacet stupňů. Rekordně teplá byla i noc

Česko zažilo mimořádné teplý den a rtutě teploměry na desítkách stanic pokořily dosavadní rekordy. Vůbec nejtepleji bylo na jihu Moravy, kde naměřili přes jednadvacet stupňů Celsia, vysoké hodnoty hlásilo i Zlínsko. Vysoké hodnoty přitom meteorologové evidovali už v noci, kdy rekordy padly na téměř šedesáti procentech stanic, které měří alespoň třicet let.
12. 3. 2020Aktualizováno12. 3. 2020, 18:00|

Lázně v oparu výfukových plynů. Luhačovice představily trasu obchvatu, který má ovzduší ulevit

Nejlepší možnou trasu pro obchvat Luhačovic vytyčila nová územní studie. Silnice by měla mít 9,3 kilometru a její zbudování vyjde na stovky milionů. V největších moravských lázních po obchvatu volají už přes třicet let. Hustá doprava ve městě, kam se lidé jezdí léčit, zhoršuje kvalitu ovzduší.
21. 2. 2020|
Počasí

Sobota hlásí rekordy, přes 20 stupňů bude i v neděli. Pondělek donutí obléct kabát a šálu

Meteorologové v Česku i v sobotu naměřili teplotní rekordy – šestý den po sobě. Zaznamenali je na osmnácti ze zhruba 150 stanic měřících alespoň 30 let, zejména na severovýchodě země. Nejvýš teploměr vystoupal v Osoblaze na Bruntálsku, ukázal 22,4 stupně Celsia. Nad 22 stupňů bylo i na několika dalších místech.
26. 10. 2019Aktualizováno26. 10. 2019, 19:24|

Nacisté prodávali pálenku s jeho jménem, sám zatím trpěl v koncentračním táboře. Před 75 lety zmizel Rudolf Jelínek

Švestky. S Vizovickem jsou spojené stejně nesmazatelně jako jméno Jelínek. Rodina lihovarníků dokázala jednoduchý proces kvašení a pálení ovoce svou zručností a obchodním talentem proslavit po celém světě. Osud vizovické rodiny židovských podnikatelů se ale rozvíjel v československém 20. století a tragičnost historických událostí ji tak postihla v nevídané míře. Poslední záznam o životě Rudolfa Jelínka pochází z 29. září 1944, dne jeho transportu do Osvětimi. Z vyhlazovacího tábora se už nevrátil.
29. 9. 2019|

Další odklad: Elektrifikace trati mezi Vizovicemi a Otrokovicemi začne nejdřív v roce 2023

Správa železniční dopravní cesty (SŽDC) plánuje zahájit elektrifikaci a částečné rozšíření tratě mezi Otrokovicemi a Vizovicemi na Zlínsku v roce 2023 či 2024. Několikrát avizovaný a následně změněný termín začátku stavby se tak znovu nejméně o dva roky odsouvá. Stavba za více než 11 miliard korun potrvá zhruba čtyři roky.
26. 9. 2019|

Vizovice se zahalily do černé. Odstartoval metalový festival Masters of Rock

Jeden z největších rockových festivalů v Česku začal ve Vizovicích na Zlínsku. Pořadatelé počítají, že čtyřdenní hudební maraton Masters of Rock přiláká do bezmála pětitisícového města přes 20 tisíc metalových fanoušků.
11. 7. 2019|

Vizovice mají za sebou nejnáročnější víkend v roce. Letošní Masters of Rock byl překvapivě klidný

Vizovice na Zlínsku se po rockovém víkendu vrátily k běžnému životu. Festival Masters of Rock navštívilo letos čtyřiadvacet tisíc fanoušků. Na hlavním pódiu se za čtyři dny vystřídalo více než čtyřicet kapel z celého světa. Letošní 16. ročník festivalu byl podle policistů překvapivě klidný, řešili jen dopravní přestupky a krádeže ve stanech.
16. 7. 2018|

Desítky tisíc fanoušků tvrdé muziky míří do Vizovic na Masters of Rock. Zloději už vykradli sedm stanů a auto

Ve Vizovicích na Zlínsku začíná už 16. ročník jednoho z největších hudebních festivalů v zemi, metalového Masters of Rock. Přehlídka potrvá do neděle. Pořadatelé očekávají příjezd více než 20 tisíc fanoušků tvrdé muziky z 38 zemí světa. Zloději na začátku festivalu stihli vykrást sedm stanů a auto.
12. 7. 2018|

Zámek ve Vizovicích bude mít novou střechu. Červenou, jako před sto lety

Střecha zámku ve Vizovicích prochází nákladnou a technicky náročnou opravou. Výrazně změní dosavadní podobu památky krytina. Nebude tmavě šedá, ale znovu jasně červená jako před sto lety.
12. 6. 2018|

Farma ve Vizovicích se rozrostla o stovku kůzlat. Podle statistik přibývá i chovatelů

Chovatelů koz v Česku každý rok přibývá, ukazují to statistiky Svazu chovatelů koz a ovcí. Ve Zlínském a Jihomoravském kraji je jich registrováno přes padesát. Farmy se ale často potýkají s přísnou legislativou a byrokracií, která může některé odrazovat.
2. 4. 2018|