TÉMA

D7

Za poslední rok přibylo jen patnáct kilometrů dálnic. Ten příští ale přinese osmkrát víc

Rok 2023 nestál co do nových zprovozněných úseků dálnic příliš za řeč. Politici mohli přestřihnout pouze tři pásky na nových dálničních úsecích, dva z nich byly na dálnici D48, jeden na D7. Celkem přibylo patnáct kilometrů. Častěji se poklepávalo na základní kameny nových staveb, těch bylo zhruba třikrát více – osm úseků o celkové délce 55 kilometrů. Na železnici letos skončila komplikovaná výluka u Ústí nad Orlicí a také modernizace trati mezi Smíchovem a Radotínem na okraji Prahy, začaly naopak práce na koridoru u Berouna.
30. 12. 2023|

Veřejnou dopravu v Lounech zkomplikuje omezení kvůli stavbě dálnice D7

Dopravu v Lounech zkomplikuje od 12. června částečná uzavírka mimoúrovňové křižovatky Louny-východ, z Loun na Prahu tímto křížením nebude možné vyjet. Omezení v době stavby, která silnici I/7 přebuduje na dálnici, bude trvat asi devadesát dní. Město by si přálo, aby se termín zkrátil.
2. 6. 2023|

Kupka slibuje výhled dopravních staveb na deset let, do roku 2033 chce mít hotovou dálniční síť

Základní síť dálnic v České republice by měla být do roku 2033 hotová. Řekl to ministr dopravy Martin Kupka (ODS) při představení konkrétních plánů výstavby silnic a dálnic pro letošek. Podle generálního ředitele Ředitelství silnic a dálnic Radka Mátla se navíc daří v poslední době výstavbu zrychlovat. Letos by se díky tomu mohlo otevřít více nových kilometrů dálnic, než silničáři původně předpokládali. Mátl očekává, že se také podaří zkrátit některá zpoždění, která v minulosti na stavbách vznikla.
6. 4. 2023Aktualizováno6. 4. 2023, 20:41|

Řidiči už mohou projíždět nově postaveným levým pásem dálnice D7 u Loun

Motoristé už mohou projíždět přes nově postavený levý jízdní pás dálnice D7 vedoucí kolem Loun ve směru na Prahu. Na první polovinu dálnice o délce zhruba šesti kilometrů Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) převedlo obousměrný provoz ze silnice I/7, kam se přesunou dělníci. Silnici přestavějí na pravý dálniční pruh, řekla mluvčí ŘSD Dana Zikešová.
27. 10. 2022|

Obyvatelé Žerotína si stěžují na hluk z dálnice D7. Obec bude jednat s ŘSD o opatřeních

Obyvatelé severočeského Žerotína si stěžují na hluk z nedávno otevřeného úseku dálnice D7 u Panenského Týnce. Auta po něm jezdí od konce loňského roku a radnice od té doby zaznamenává stížnosti místních. Obec, která leží asi šest set metrů od dálnice, proto bude o situaci jednat s Ředitelstvím silnic a dálnic.
25. 1. 2022|

Dálnici D7 na Kladensku uzavřela nehoda čtyř dodávek, dva lidé se zranili

Téměř čtyři hodiny byla v neděli večer kvůli hromadné nehodě zavřená dálnice D7 ve směru na Chomutov. Při srážce čtyř dodávek na Kladensku utrpěli dva lidé zranění. Na místě zasahoval vrtulník, řekla policejní mluvčí Michaela Richterová. Provoz v místě nehody policisté plně obnovili kolem 23:30.
2. 1. 2022Aktualizováno3. 1. 2022, 00:03|

Rok 2021 obohatil dálniční síť o téměř 47 kilometrů, začalo se stavět dalších více než sedmdesát

V roce 2021 Ředitelství silnic a dálnic zprovoznilo 46,5 kilometru nových dálnic. Tři čtvrtiny z této délky vznikly na východě Čech v blízkosti Hradce Králové, zhruba osm kilometrů připadlo na severozápad Čech a jen tři nové dálniční kilometry přibyly na Moravě. V příštím roce slibují silničáři dalších 25,5 kilometru dálnic. Bude to podstatně menší délka než letos, navíc ji takřka celou „spolykají“ vlastně jen dvě stavby. Roky 2021 a 2022 představují také roky dvou velkých modernizací D1. Ta, která se týkala úseku od středních Čech až na Brněnsko, letos skončila, příští rok začne rozšiřování úseku u Brna na šest pruhů.
30. 12. 2021|

ŘSD otevřelo dálnici D7 u Panenského Týnce. Problémovou silnici rozšiřuje o dva pruhy

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) otevřelo rozšířený obchvat u Panenského Týnce na Lounsku na dálnici D7. Auta na něj budou moci poprvé vyjet zhruba ve čtyři hodiny odpoledne. Šlo o úsek s vysokou nehodovostí, rozšíření by mělo napomoci jejímu snížení a odvedení dopravy z okolních obcí.
16. 12. 2021|

Kvůli dálnici musí v Postoloprtech celé hřiště do autu

Kvůli stavbě dálnice D7 se musí v Postoloprtech na Lounsku přestěhovat celé fotbalové hřiště. Původně se mělo s přesunem začít už před třemi roky, pak se ale ukázalo, že získaná dotace by na to nestačila a bylo potřeba získat další finance.
17. 2. 2021|

Co svede deset záchytných parkovišť? Středočeští lídři debatovali o dopravě v kraji

Dopravní komplikace ve středních Čechách – především ve spojení na Prahu, kam mnozí zajíždějí do práce – by středočeští volební lídři řešili výstavbou nových záchytných parkovišť, větším využíváním železnice i podporou cyklistiky. Za důležité pak považují dobudování dálniční sítě včetně vnějšího pražského okruhu a úpravu rozpočtového určení daní, která by kraji vynesla víc peněz na silnice II. a III. tříd.
25. 9. 2020|

Louny budou mít širší obchvat, dálnice D7 šest nových kilometrů

Dálnice D7 bude o šest kilometrů delší. Ředitelství silnic a dálnic zahájilo stavbu s názvem Louny, zkapacitnění obchvatu. Dálnice se nebude stavět v nové trase, půjde jen o rozšíření současné silnice I/7, která ostatně s tím očekáváním vznikla. Stavba potrvá dva roky.
11. 9. 2020|

Stavba D7 u Loun může začít. Silničáři se dohodli s majitelem posledního potřebného pozemku

Stavba dálnice D7 u Loun nejspíše začne ještě letos. Ředitelství silnic a dálnic se dohodlo s vlastníkem posledního pozemku, což byla také jediná překážka zahájení stavby, která má územní rozhodnutí již od roku 1995. Po nové dálnici by se mohli řidiči projet v roce 2022.
8. 7. 2020|

Dálnice D7 je opět průjezdná. Do večera ale bude provoz omezený

Dálnice D7 je téměř po sedmnáctihodinové uzavírce kvůli bourání mostu u Brandýsa na Kladensku opět průjezdná. Do večera ale na ní bude provoz omezený. Dálnice, která se uzavřela v sobotu večer, se měla podle původních plánů otevřít v 9:00. Firma, jež most demoluje, ráno oznámila, že po dálnici bude možné projet v 11:00, informovalo Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD).
7. 6. 2020Aktualizováno7. 6. 2020, 12:12|
Doporučujeme

Proč to šlo a proč to nejde? Nejvíc kilometrů dálnic vzniklo v 70. a nultých letech, jinak se v Česku paběrkovalo

Dálnice se u nás v různých dekádách stavěly i nestavěly, stavěly více či méně, někdy vůbec a nakonec se všichni vymlouvali na všechny, když vysvětlovali, proč se slibuje, že se bude stavět a nestavělo se. Cimrmanovské střídání fáze očekávání s fází zklamání je u výstavby dálnic v Československu a Česku příznačné a revoluce na něm vlastně nic nezměnila. I když důvody, proč to nejde, byly za socialismu a za kapitalismu trochu jiné.
25. 11. 2019Aktualizováno30. 11. 2019, 12:09|

Třicet řidičů se na D7 otočilo do protisměru. Podle policie spáchali přestupek

Kladenští policisté ukončili vyšetřování červencové události na dálnici D7 u Knovíze, kde se řidiči otáčeli do protisměru a odjeli záchrannou uličkou. Podle mluvčí Michaely Richterové celou věc uzavřeli jako přestupek. Řidičům hrozí pokuta pět až deset tisíc korun, sedm trestných bodů i ztráta řidičského průkazu. Původně jim hrozilo i trestní stíhání.
20. 9. 2019|

Místo čekání v koloně se řidiči vraceli po dálnici v protisměru ke sjezdu. Policie hovoří o možném trestném činu

Trestní stíhání, které by mohlo skončit i vězením, hrozí řidičům, kteří se v pondělí odpoledne otočili v koloně na dálnici D7 u Slaného a odjeli v protisměru záchrannou uličkou. Není to poprvé, co řidiči v Česku podobně reagovali, když uvízli v koloně před dopravní nehodou, loňské hromadné couvání na D11 ale bylo vyhodnoceno jen jako přestupek.
3. 7. 2019|

Hromadné nehody uzavřely dálnici D1. Po 11 hodinách byl provoz obnoven

Dálnice D1 ve směru z Prahy do Brna byla před sjezdem na Měřín na 131. kilometru uzavřena kvůli dvěma hromadným nehodám. Dva lidé se při nich těžce zranili. Původně Ředitelství silnic a dálnic odhadlo, že se dálnici podaří zprovoznit kolem poledne, uzavírka ale nakonec skončila až po 11 hodinách. Auta se mohla na dálnici vrátit po 16:00. Směr na Brno se však na Vysočině ještě jednou uzavře, a to v noci na středu kvůli odstranění posledního kamionu.
30. 4. 2019Aktualizováno30. 4. 2019, 16:28|

Dálnice D7 dostala čtyři nové kilometry. Práce mezi Prahou a Chomutovem tím na čas končí

Dálnice D7 je o necelé čtyři kilometry delší. Od průmyslové zóny Triangle již dosáhla až k Postoloprtům. Stavba za 438 milionů korun je hotová po dvou letech. Zatím na ni ale nic nenaváže. S pokračováním výstavby D7, která má spojit Prahu s Chomutovem, počítá Ředitelství silnic a dálnic až v příštím roce.
30. 8. 2018|

Nový most na D7 musí stavbaři zbourat a postavit znovu. Kvůli soli

Téměř dokončený most na budovaném úseku dálnice D7 u Postoloprt musí stavební firma zbourat a postavit znovu. Testy totiž prokázaly, že beton, který firma na most použila, je nekvalitní a mohlo by ho poškodit zimní solení. Náklady na zbourání a znovupostavení proto musí firma zaplatit sama.
12. 4. 2018|

Kamion v plamenech, autobus v autech, šest aut v jedné hromadě. Ranní nehody zastavily tři dálnice

Pondělní ranní špička byla na dálnicích napříč Českem kritická. Velké dopravní nehody blokovaly hned tři z nich – D1 na severní Moravě, D7 za Prahou a D11 na úrovni Čelákovic. Po osmé hodině se podařilo zprůjezdnit dálnici D11 a později i D7. Dálnici D1 se podařilo zprůjezdnit až po poledni.
19. 3. 2018Aktualizováno19. 3. 2018, 18:02|

Dálnici D7 zavřela nehoda, problémy i na Pražském okruhu

Dálnice D7 byla odpoledne na 10. kilometru ve směru na Slaný uzavřena kvůli nehodě dvou aut. Při srážce zemřelo dítě a další člověk utrpěl zranění. Na místě zasahoval i vrtulník záchranářů. Provoz se podařilo obnovit krátce před 16. hodinou. Hromadná nehoda osmi kamionů a jedné dodávky zavřela odpoledne i Pražský okruh.
12. 3. 2018Aktualizováno12. 3. 2018, 17:07|

Kvůli stavbě dálnice D7 musí v Postoloprtech posunout fotbalové hřiště

Stavbě dálnice D7 okolo Postoloprt stojí v cestě fotbalové hřiště, to se proto musí posunout. Místní fotbalový klub o nic nepřijde, ale naopak získá novou hrací plochu i moderní kabiny. Práce mají začít na podzim, stavba dálnice pak nejdříve za tři roky.
25. 2. 2018|