Po roce ve funkci končí šéf zpravodajské stanice CNN Chris Licht

Po roce ve funkci a několika přešlapech končí šéf americké zpravodajské stanice CNN Chris Licht. O jeho odchodu ve středu informovalo vedení společnosti Warner Bros. Discovery, pod niž CNN patří. Vedení stanice se dočasně ujme čtyřčlenný manažerský tým.

CNN zažila bouřlivý rok poznamenaný propouštěním, historicky nízkou sledovaností a upadající morálkou zaměstnanců, píše na svém webu CNN.

Mezi Lichtovy programové přešlapy řadí deník The New York Times nepovedenou ranní show Dona Lemona nebo debatu s bývalým prezidentem Donaldem Trumpem, která se stala terčem sžíravé kritiky. 

Střety se zaměstnanci, jak informovat o covidu

Vyvrcholením Lichtova pádu byl dlouhý profilový článek v časopise Atlantic, který vyšel minulý týden. Text obsáhle popisuje Lichtovo bouřlivé působení nebo informování o pandemii covidu-19, s jehož formou nesouhlasili ani sami zaměstnanci. Sám Licht se v pondělí v reakci na článek omluvil a uvedl, že v některých pasážích sám sebe nepoznával.

„Chris (Licht) do této práce vložil své srdce a duši. Stejně jako vy všichni byl v palebné linii a schytal spoustu ran. Vážíme si jeho úsilí, jeho vášně, jeho lásky k žurnalistice a k tomuto oboru,“ uvedl šéf Warner Bros. Discovery David Zaslav poté, co oznámil Lichtův odchod.