Jih Anglie a Wales zasáhlo husté sněžení, zavřené jsou stovky škol i letiště v Bristolu

Stovky škol v jižní Anglii a ve Walesu zůstaly uzavřené kvůli hustému sněžení a ledovce na silnicích. Problémy hlásí také britská letiště: londýnské Heathrow muselo zrušit z důvodu špatného počasí přes tři desítky spojů, letiště v Bristolu uzavřeli zcela, informoval zpravodajský web BBC.

Zavřené zůstaly brány stovek škol ve Walesu a v několika jihoanglických hrabstvích. V Cornwallu na jihozápadě země muselo zhruba sto lidí přenocovat v jednom z místních hostinců, když jejich auta kvůli sněhové vánici uvázla na silnici A30 severozápadně od Plymouthu.

Před problémy v dopolední dopravě varovali zástupci místní železnice, na letišti v jihoanglickém Bristolu zcela přerušili provoz do poledne místního času. Řidiče meteorologové varovali před „zrádnými jízdními podmínkami“ na silnicích především na jihu Anglie.

Teploty v noci na pátek na mnoha místech Británie klesly hluboko pod bod mrazu. Nejnižší teplotu, minus 15,4 stupně Celsia, naměřili ve skotském městečku Braemar západně od Aberdeenu. Níže než v noci na pátek rtuť teploměru klesla v Británii naposledy v roce 2012.

Zasněžené ulice v pátek po probuzení viděla i řada obyvatel Londýna. Zatímco na jihu Anglie by mělo přestat sněžit již v brzkém odpoledni, Skotsko a severovýchod Anglie čeká dál přívaly sněhu.