Zákazníci německého supermarketu našli v pečivu a salámech špendlíky. Policie hledá pachatele

Policie z jihoněmeckého Offenburgu pátrá po neznámém pachateli, který do potravin v jednom z místních supermarketů píchnul špendlíky. Zákazníci našli v různých druzích výrobků už celkem pět ostrých jehel s hlavičkou, informovala agentura DPA. Nikdo zatím neutrpěl zranění.

Zákazníci offenburského supermarketu v uplynulých několika dnech našli špendlíky zabodnuté většinou v pečivu.

Jeden ze zákazníků odhalil na Silvestra ostrý předmět v balení toastového chleba, který koupil už v polovině prosince. V sobotu jedna žena nahlásila nález dokonce dvou špendlíků v jednom balení salámu.

Policie nemá zatím žádné informace, které by ji mohly přivést na stopu člověka či lidí, kteří do potravin v obchodě ostré předměty umístili. Případ policisté vyšetřují jako pokus o vážné ublížení na zdraví.

Postižený supermarket podle prohlášení už zpřísnil bezpečnostní opatření. „Dotyčné zboží jsme z regálů okamžitě odstranili,“ dodal mluvčí.

Německo už má s podobným případem zkušenost

Na podzim v Německu vyvolal pozornost podobný případ. Ve městě Friedrichshafen u Bodamského jezera 53letý muž přimíchal do dětské výživy etylenglykol, v průmyslu známý jako fridex, a pět skleniček s produktem umístil do obchodů. Vydíráním se snažil získat miliony eur, policii se ho ale podařilo dopadnout.

Vydáno pod