Sen milovníků Lega. V Dánsku mohou strávit noc mezi miliony kostiček stavebnice

Horizont ČT24: Noc v domě z Lega (zdroj: ČT24)

Lego dům v dánském Billundu se stal vysněným cílem všech fanoušků Lega. Měsíc po otevření přišli provozovatelé tohoto království stavebnice s možností strávit mezi pětadvaceti miliony kostiček noc. S Legem se totiž spojila kalifornská služba Airbnb poskytující ubytování.

 V lego domě je pro nocležníky vyčleněná část pro rodiče, obývací pokoj a pokoj pro děti. „Můžete obdivovat nádherný vodopád, který padá za extra pohodlnou postelí,“ popisuje design manager Lega Jamie Berard.

Lego dům
Zdroj: ČT24

Kromě matrace a ložního prádla je zde z Lega téměř vše. Návštěvníci se mohou ponořit do záplavy volných kostiček, k dennímu tisku si nasadit speciální stavebnicové brýle nebo se potěšit se sestavenou kočkou.

„Lego dům je zajímavý koncept, protože se zde kombinují Lego motivy a možnost si se stavebnicí opravdu hrát. Hrát si s ní doma, kde jsme s ní většina z nás přišli poprvé do styku,“ dodává ředitel Airbnb pro střední Evropu James McClure.

Jedním z taháků Lego domu je obří dinosaurus
Zdroj: ČT24

Každý z jednotlivých prvků trval profesionálním Lego sochařům dlouhé hodiny. Návštěvníci si mohou dokonce projít přírodní zónu. Stromy a další rostliny legosvěta dokreslují poklidnou atmosféru parku.

Mezi Legem můžou nocovat jen šťastlivci

Lego dům
Zdroj: ČT24

V kostičkovém království mohou jednu noc strávit najednou až čtyři lidé. Zájem by v případě nabídky pro veřejnost byl podle tvůrců z Airbnb a Lega ohromný, rozhodli se proto pobyt nabízet zdarma formou soutěže.

Unikátní Lego dům otevřeli v Billundu na konci září nedaleko místa, kde v roce 1932 vznikly první tehdy ještě dřevěné stavebnice.