Při neštěstí v australském zábavním parku zemřeli čtyři lidé

Při neštěstí v zábavním parku Dreamworld na východě Austrálie přišli o život čtyři lidé. Podle mluvčí parku všichni zemřeli při sjíždění atrakce simulující vodopád. Park, který je ve státě Queensland, je nyní uzavřen. Mrtví jsou podle mluvčí Miche Patersonové dva muži a dvě ženy.

K neštěstí došlo na atrakci Thunder River Rapids. Jde o vodní zařízení, které spočívá v jízdě na raftu a používá posuvný pás. Na dráze je několik kruhových raftů, v každém z nich může sedět až šest lidí.

Podle svědka události se jeden z raftů převrhl. Mluvčí queenslandských záchranářů uvedl, že kvůli poruše atrakce byli dva lidé vyhozeni ze svých sedaček a další dva zůstali uvězněni v dráze. Zatím není jasné, zda se osoby, které zůstaly v raftu, dostaly i s plavidlem pod vodu, nebo zda je zachytilo soukolí strojů pod vodou.

Dalším dvěma lidem se podařilo utéct. Podle listu The Gold Coast Bulletin se zaklíněné návštěvníky dráhy nepovedlo zachránit ani poté, co byla z atrakce vypuštěna voda. Nejmladší oběti bylo podle policie 32 let, nejstarší něco přes čtyřicet. Jejich národnost zveřejněna nebyla. Park je uzavřený a událost se vyšetřuje. 

Dreamworld se nachází zhruba 56 kilometrů jižně od Brisbane a je podle australských médií nejpopulárnějším zábavním parkem v zemi. Podle agentury Reuters po neštěstí spadly na burze akcie majitele, jímž je Ardent Leisure Group, o sedm procent.

Vydáno pod