Španělský autobus si v tunelu utrhl střechu: Desítky zraněných

Lille (Francie) – Zranění desítek pasažérů si vyžádala nehoda španělského autobusu na severu Francie. Jeho řidič nerespektoval u jednoho silničního tunelu zákaz vjezdu pro auta s výškou nad 2,6 metru a nárazem utrhl střechu autobusu.

V nemocnici v Lille skončilo 40 z 59 lidí, kteří v autobuse cestovali. Padesátku pasažérů tvořily Španělky ve věku od 18 do 29 let, které mířily na turistický pobyt do Nizozemska. Ze zraněných je šest lidí ve vážném stavu, dva jsou stále v ohrožení života, upřesnila odpoledne nemocnice.

K neštěstí došlo za rozbřesku v malém tunelu v lillské čtvrti La Madeleine. Jeden ze dvou řidičů, který v osudnou dobu seděl za volantem, byl zatčen. Testy neprokázaly, že by byl pod vlivem alkoholu či drog. Zjistilo se ale, že autobus jezdí pravidelně mezi Španělskem do Nizozemska přes Lille, ale tentokrát z nějakého dosud nejasného důvodu jel na severu Francie jinou než zaběhlou trasou.

„Většina lidí spala. Nechápali jsme, co se děje,“ vypráví Carlota ze španělského Baskicka. „Je to hrůza,“ přitakává spolucestující Ane. Podle dívek byly nejvíce zraněny ty osoby, které byly v zadní části autobusu, do níž padaly kusy utržené střechy.