V Peru zadrželi půl tuny kokainu

Lima - Peruánské policii se podařilo zabavit půl tuny kokainu. Zásilka vypravená peruánsko-izraleským gangem měla směřovat do Evropy a na Blízký východ. Drogy od stejné zločinecké organizace údajně zadržely úřady i ve Španělsku a na Bahamách. Peruánská policie zátah na mezinárodní síť pašeráků drog připravovala půl roku ve spolupráci s izraelskými a evropskými úřady.

Šéf peruánského protidrogového útvaru Miguel Hidalgo upřesnil, že policie při zátahu zabavila také pět automobilů a zadržela čtyři Peruánce a jednoho Izraelce. Skupina pašovala drogy auty do Chile, odkud je pak přepravovala loděmi na Blízký východ, dodal. Zátah byl výsledkem šestiměsíčního vyšetřování, na němž se podílela peruánská, izraelská a evropská policie.

Peruánské úřady se s drogovými kartely potýkají dlouhodobě. Místní narkomafie patří mezi nejsilnější v latinské Americe. Po Kolumbii je Peru druhým největším producentem kokainu na světě.

  • Peruánská policie zabavila půl tuny kokainu autor: ČT24, zdroj: ČT24 http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/6/558/55786.jpg
  • Zadržený kokain autor: ČT24, zdroj: ČT24 http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/6/558/55785.jpg