Španělka si vymyslela únosy dětí, od manžela získala na výkupné 600 tisíc eur

Madrid - Španělka byla odsouzena za to, že sehrála na svého partnera falešné únosy jejích dvou dětí. Fingovaný únos zinscenovala dokonce sedmkrát, žena tak získávala peníze. Dohromady jí dal její muž na výkupné víc než 600 tisíc eur.

Za pět let Josefa Sanchez Vargasová od svých partnerů získala až 600 tisíc eur. Peníze prý potřebovala na to, aby zaplatila výkupné za své unesené děti. Únosy ale jenom fingovala. Absurdita jejích vymyšlených historek se přitom neuvěřitelně stupňovala. Za podvod si teď odsedí za mřížemi 3,5 roku. Do vězení půjdou také její dva komplicové.

Poprvé si vymyslela falešný únos v roce 2001. Tehdy tvrdila svému manželovi, že do jejich domu vtrhli cizí lidé, popadli jejich dceru a požadovali po výkupné ve výši 30 tisíc eur. Stejný partner pak rok na to dal Sanchez Vargasové ještě 48 tisíc eur v domnění, že jejich dcera byla unesena podruhé.

V roce 2003 pak svému manželovi podvodnice namluvila, že jejich syna unesli obchodníci s oblečením, kterým údajně dlužila peníze. Partner neváhal a dlužnou částku ve výši 36 tisíc eur uhradil. O rok později pak vydal ještě 54 tisíc eur, když mu manželka tvrdila, že jeho syna zadržují drogoví dealeři.

Muž svou ženu tolik miluje, že jí podvody odpustil

V prosinci a lednu pak opět Sanchez Vargasová využila svou oblíbenou fintu, tentokrát vyloudila na svém partnerovi 180 tisíc eur. Vymyslela si, že jejich syna zajali Romové. Ti prý vymáhali peníze za to, že chlapec měl údajně sex s třináctiletou dívkou z jejich rodiny.

Naposledy v září roku 2006 získala 252 tisíc eur. Tehdy sám její syn tvrdil oklamanému muži, že ho unesli. Muži to ale konečně začalo být podezřelé a najal si soukromého detektiva. Ten zjistil, že údajně unesený syn si po internetu normálně povídá s kamarády. Celý případ se tak provalil a ženu začala vyšetřovat policie.

Oklamaný muž ale svou ženu tolik miluje, že po ní nechce peníze vrátit. Vzdal se jakéhokoli nároku na sumu, kterou po sedmi vymyšlených únosech své ženě dal.