Zpěvačka kapely No Angels šířila virus HIV

Německo - Zpěvačka nejúspěšnější německé dívčí kapely No Angels Nadja Benaissaová byla zadržena, protože i přes své nakažení virem HIV měla údajně nechráněný sex s několika muži. Podle agentury DPA skončila ve vyšetřovací vazbě. Šestadvacetileté člence známé dívčí formace hrozí půl roku až deset let vězení.

Potom, co státní zastupitelství v Darmstadtu vydalo tiskovou zprávu o důvodech zatčení Benaissaové, stihlo německou hudební scénu hotové zemětřesení. V sobotu večer byla zpěvačka zatčena ještě před plánovaným vystoupením ve Frankfurtu. Skupina No Angels je nejúspěšnější německá dívčí kapela založená v roce 2000. Do svého rozpadu v roce 2003 vedla žebříčky hitparád a prodala přes pět milionů CD.

Zpěvačku zřejmě udal některý z jejích bývalých milenců. Podle státního zastupitelstva měla provozovat v letech 2004 až 2006 nechráněný sex hned s několika partnery, aniž je upozornila, že je HIV pozitivní, a nejméně jeden partner se měl nakazit. Úřady tedy ženu podezírají z vážného ublížení na zdraví. Manažer kapely No Angels se dosud k případu nevyjádřil, právník zatčené žádá její okamžité propuštění. Všechny německé noviny se tomuto případu věnují. Dle německého práva je nechráněný sex nakažené osoby, která ví, že je HIV pozitivní, vážným ublížením na zdraví.

„My jsme u nás měli dokonce dva soudní případy a v obou padly několikaleté rozsudky. Jednalo se o homosexuální kontakty. Naši pacienti jsou poučováni, že by se měli chovat podle zákona číslo 258 o ochraně veřejného zdraví, kde je napsáno, že nositel závažné infekční choroby by neměl vykonávat činnost, kdy ohrozí jinou osobu,“ vyjádřil se Ladislav Machala z AIDS centra při FN Na Bulovce. K poslednímu dni loňského roku u nás bylo evidováno 1 189 HIV pozitivních osob.

Vydáno pod