Mexickou chřipku potvrdil Tchaj-wan

Tchaj-wan - Tchajwanští lékaři potvrdili první výskyt mexické chřipky. Virus A/H1N1 objevili u 52letého Australana. Údajně už odletěl z Tchaj-wanu do New Yorku. Další případy mezitím hlásí Austrálie. Tam se virus H1N1 objevil u 9letého chlapce a následně se prokázal i u jeho bratrů. Prasečí chřipka na celém světě zabila 81 lidí a téměř 10 000 se jí nakazilo. Nejvíc případů má Mexiko a Spojené státy.

Na Tchaj-wanu se podle ministerstva zdravotnictví nakazil mexickou chřipkou dvaapadesátiletý Australan, který sem přiletěl teprve včera. Muž údajně 20. dubna odletěl z Tchaj-wanu do New Yorku, kde pracoval na lodi jako zdravotník. 

Další zaznamenaný případ nákazy potvrdila i Austrálie, tam se infekce objevila u chlapce, který se v polovině května vrátil z Los Angeles. Následně se nákaza prokázala i u jeho dalších tří bratrů. Pacienti jsou v domácí karanténě, jejich stav nevyžadoval hospitalizaci v nemocnici.  

Virem nové chřipky, který vyvolává obavy z pandemie, se po celém světě doposud nakazilo téměř 10 000 lidí, 81 z nich nákaze podlehlo. Nejvíce případů hlásí Mexiko a USA.