Policie musela zadržet 40 fanoušků slavících výhru Barcelony

Barcelona - Ve velké výtržnosti se změnily oslavy vítězství fotbalistů Barcelony na finále Ligy mistrů ve Španělsku. Rozvášnění fanoušci překonali zátarasy, házeli po policistech plechovky, láhve a kameny, ničili značky a semafory. Policie jich musela 40 zadržet, ke zklidnění situace musela použít gumové projektily.

Přibližně 100 tisíc fanoušků se sešlo na Katalánském náměstí, aby na obřích obrazovkách sledovalo zápas. Poté, co Barcelona porazila Manchester United 2:0 a potřetí v historii vyhrála nejprestižnější evropskou pohárovou trofej, se v ulicích rozpoutaly bouřlivé oslavy.

Policie okolo druhé hodiny ranní začala dav rozpouštět, na hlavní třídě Las Ramblas však byla přinucena použít gumové střely, aby rozvášněný dav uklidnila. Čtyřicet nejagresivnějších fanoušků bylo zatčeno.

Barcelona tak zažila třetí velké fotbalové oslavy během měsíce, když předtím fanoušci oslavovali ligové vítězství a triumf ve Španělském poháru. Před dvěma týdny zadržela policie po pohárové výhře nad Bilbaem 45 fanoušků.

Angličtí příznivci poklidně opouštěli Itálii

Angličtí fanoušci se převážně poklidně vraceli z Říma domů, jisté výtržnosti byly zaznamenány po zápase v Anglii, kdy se několik zklamaných příznivců Manchesteru dopustilo výtržností. Policie 11 lidí zatkla.