Šest cestujících z havarovaného autobusu se vrátilo do Česka

Umag/Písek – Po sobotní nehodě českého autobusu v Chorvatsku se rozhodlo šest turistů vrátit domů. Informovala o tom Jindra Malá z konzulárního jednatelství v Rijece. K ženě, která se k cestě zpět do Česka rozhodla záhy po havárii, přibylo dalších pět lehce zraněných lidí, kteří změnili svůj plán až poté, co byli propuštěni z nemocnice a dostali se do hotelu. Podle majitele cestovní kanceláře Kellner ovšem zajistila společnost odvoz pouze pěti lidem, kteří se rozhodli vrátit. Cestovali opět autobusem.

Další lidé se možná vrátí do Česka v pondělí. Čtyři ženy, které utrpěly při nehodě vážnější zranění – zlomeniny nebo otřes mozku – zůstávají v nemocnici. Jejich brzký návrat řeší zdravotní pojišťovny. Zbytek z 31 cestujících, kteří byli v autobusu v době nehody, zůstal podle svého původního plánu v Chorvatsku.

Nedaleko chorvatského města Umag v Istrii dostal český autobus v dešti smyk a převrátil se do příkopu. Při nehodě utrpělo 21 lidí zranění, většina byla po ošetření propuštěna z nemocnice. Podle chorvatské policie havárii způsobil řidič autobusu, který nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu vozovky.