Klaus se v Kuvajtu přimlouvá za české firmy

Kuvajt - Kuvajt připravuje obrovské investice do své infrastruktury. O zakázky mají zájem společnosti z celého světa, včetně těch českých. Do Kuvajtu teď přijel usnadnit pozici českých firem v soutěži o miliardové zakázky český prezident Václav Klaus. Podle nového plánu na roky 2011 až 2014 chce Kuvajt utratit až 100 miliard dolarů na celkovou obnovu své infrastruktury. Stavět se budou nové silnice, budovy i elektrická síť.

Kuvajt utrácí miliardy petrodolarů po celém světě. A v této zemi má pro zahraniční firmy obrovskou budoucnost stavitelství, zbrojařství nebo strojnictví.   

Pomoc otevřít dveře českým firmám k místním zakázkám má i prezident Václav Klaus, který je v Kuvajtu na návštěvě. „Cílem této návštěvy, jako všech podobných státních návštěv, je prezentace České republiky v této zemi, dát o sobě vědět, předvést jim Českou republiku jako zemi, se kterou stojí za to, něco dělat,“ říká Václav Klaus. 

Vstup Davida Miřejovského (zdroj: ČT24)

O zakázky mají zájem firmy z celého světa. Česká republika by zde ale mohla využít dobré pověsti z dob, kdy česká armáda pomáhala při osvobozování Kuvajtu z počátku 90. let.