Zásilkoví teroristé z Řecka dnes stanou před soudem

Atény - Před soud v Aténách se postaví 13 obžalovaných v souvislosti s listopadovými útoky dopisními bombami. Obvinění patří k radikální anarchistické skupině. Bomby mířily třeba na švýcarské velvyslanectví v Aténách nebo do rukou francouzského prezidenta Sarkozyho.

Švýcarské, chilské, bulharské nebo německé velvyslanectví v Aténách, zde měly dopisní bomby explodovat. Například na francouzské velvyslanectví přišel balíček údajně od aténského pravoslavného arcibiskupství. Výbušnina byla ukrytá ve svazku sebraných spisů řeckého básníka.

„Balíček byl předán u vchodu na ambasádu. Naši místní zaměstnanci provedli zkoušku a zjistili přítomnost kovu. Při odstranění obalu se obsah vzňal,“ popsal případ Georg Farago, mluvčí švýcarského ministerstva zahraničí.

Zásilkoví teroristé před soudem (zdroj: ČT24)

Řecká vláda nejsilnějším možným způsobem odsuzuje ty, kdo se marně pokoušejí terorizovat a narušovat veřejný klid. Reakce policie byla vynikající a vyšetřování už probíhá. Po dvou měsících teď 13 podezřelých stane u soudu. Dva z nich se už navíc k podílu na rozeslání série zásilek přiznali.