„Německý Fritzl“ se přiznal k otcovství

Berlín – „Německý Fritzl“ dnes před soudem v Koblenci přiznal, že je otcem sedmi dětí zplozených s adoptovanou dcerou. Osmačtyřicetiletý Detlef S. z porýnské obce Fluterschen podle obvinění od roku 1987 sexuálně zneužíval nevlastního syna Björna, jeho dnes osmadvacetiletou sestru Natalii a svou nyní osmnáctiletou biologickou dceru. Obě dívky podle obžaloby také nutil k prostituci: opakovaně je poskytoval mužům z okolí a bral za to peníze. Ke zneužívání se ale dnes nepřiznal.

V případu, který připomíná kauzu rakouského Josefa Fritzla, zplodil Detlef S. podle státního zastupitelství s Natalií osm dětí, jedno z nich ale zemřelo krátce po narození. U ostatních potomků testy DNA prokázaly, že jejich otcem je souzený nezaměstnaný řidič kamionu. Obžaloba proti němu čítá celkem 350 bodů. Pokud bude uznán vinným, hrozí mu až 15 let za mřížemi. Soud má naplánováno pět stání, verdikt by mohl padnout 25. února.

Zneužívaní tvrdí, že na zvrácené chování Detlefa S. upozorňovali úřady už v minulosti, pomoci se jim ale nedostalo. V policejní cele tak skončil až loni v létě, když se jeho biologická dcera rozhodla po dovršení 18 let odejít z domu. V dopise, který napsala matce na rozloučenou, vylíčila otcovy skutky. Toto psaní pak předala její nevlastní sestra Natalie úřadu péče o mládež, který zalarmoval policii. Obviněný od té doby seděl ve vyšetřovací vazbě, veškeré činy, které jsou mu připisovány, ale popíral.

Účastníci dnešního úvodního přelíčení vyslechli šokující detaily z obžaloby. Svou vlastní dceru podle ní muž se sklony k násilí poprvé k sexu donutil v den jejích 12. narozenin a poté ji zneužíval zhruba jednou týdně. Na Björnovi se údajně poprvé provinil, když mu byly čtyři nebo pět let, na Natalii v jejích 13 letech. Obě mladé ženy podle obžalovacího spisu poskytl pětatřicetkrát za úplatu k pohlavnímu styku dvěma mužům z okolních obcí. Aby k němu byly dcery svolné, opíjel je prý alkoholem.

„Doufám, že dostane maximální trest, aby už nikomu nemohl ubližovat,“ prohlásila před začátkem soudu adoptivní dcera, která se mezitím s dětmi z domu hrůzy v obci se 750 obyvateli nedaleko Bonnu odstěhovala.

Proces vzbuzuje v Německu velkou pozornost, neboť případ zneužívání rodinných příslušníků takových rozměrů země nepamatuje. Německá média obviněnému přisoudila přídomek „hororový otec“ nebo „německý Fritzl“. Odkazují tak na případ Rakušana Josefa Fritzla, jenž ve sklepě svého domu v Amstettenu téměř 24 let věznil svou dceru, znásilňoval ji a měl s ní sedm dětí. Soud ho za to předloni poslal na doživotí do vězení.

\"Dům hrůzy\" ve Fluterschenu
Zdroj: ČT24/Bild.de
Vydáno pod