Sarkozyho syn se otrávil jídlem, možná v Česku

Oděsa – Nejstarší syn francouzského prezidenta Nicolase Sarkozyho Pierre má vážné zdravotní potíže. Šestadvacetiletý Sarkozy, známý v hudebním světě pod jménem DJ Mosey, se přiotrávil jídlem. Zdravotní komplikace se přitom objevily poté, co odletěl z Prahy na Ukrajinu, kde ho hospitalizovali v oděské nemocnici. Mladík se necítí dobře, není ale v ohrožení života. Z Ukrajiny ho v podvečer odvezl letecký speciál zpět do Francie.

DJ Mosey měl vystoupit v soukromém oděském klubu Čajkovskij, jenže produkce se nakonec nekonala. Hudebník místo toho zamířil do jedné z oděských nemocnic poté, co měl vážné zdravotní potíže. 

Jeho lůžko zde bylo údajně pod trvalou kontrolou agentů ochranky ukrajinského prezidenta a kontrarozvědky. „Zdá se, že se přiotrávil jídlem. Přiletěl z Prahy a cítil se špatně již před příletem do Oděsy,“ řekl zdroj pořádkových sil. Mluvčí oděské radnice rovněž tvrdí, že se mladý Sarkozy nakazil už před příletem na Ukrajinu. 

V Oděse odpoledne přistál francouzský speciál s týmem pařížských lékařů, který pak Sarkozyho v podvečer dopravil zpět do Francie. Pierre Sarkozy je synem Marie-Dominique Culioliové, která byla v letech 1982-96 první Sarkozyho manželkou.

Vydáno pod