Nový hotel v Estonsku: Nikoliv hodinový, ale bublinový

Tallinn - V Estonsku otevřeli netradiční ubytovací zařízení - nafukovací minihotel ve tvaru bubliny. Hosté si díky unikátnímu nápadu vychutnávají výhled na moře nebo noční oblohu uprostřed přírodní rezervace Matsalu u Baltu, 150 kilometrů jižně od Tallinu. Designový hotel ocení hlavně milovníci spánku pod širým nebem; místo karimatky a spacáku je tu čeká pohodlná postel.

Pečlivě ustlaná postel, bílé ručníky a k tomu malebný výhled do krajiny. To, co vypadá jako běžný hotelový pokoj, je ve skutečnosti luxusně zařízený nafukovací stan ve tvaru bubliny s průhlednou střechou.

„Moje první noc tady byla opravdu jedinečný zážitek. Vlastně jsem skoro nespal, protože jsem pozoroval noční oblohu. Dokonce jsem viděl padat hvězdu. Byla tak blízko, že to vypadalo, že dopadne někde tady vedle,“ tvrdí Ermil Miggur, manažer hotelu Bubble. „Hotel je koncipovaný tak, aby mohl návštěvník zůstat kdekoli v nedotčené přírodě. Stojí na soukromém pozemku. Každý, kdo sem přijde, ocení úžasný klid a samotu. Člověk tu může být buď úplně sám jen se svými myšlenkami, nebo s nějakou milou osobou.“

Hotel ve tvaru bubliny měří tři metry na výšku a má čtyři metry v průměru. Nevýhodou je, že v bublině není koupelna ani toaleta. Kromě apartmá má hotel jen malý koridor. Autorem průsvitného projektu je ateliér francouzského architekta Pierra Stephana Dumase.

Cena přenocování v bublině vychází v přepočtu na 2 500 až 3 000 korun. Pokud bude o ubytování zájem, plánují provozovatelé otevřít další bublinové hotely. Zatím zařízení navštívilo několik desítek zvědavců, rezervace se ale plní rychle. A mnohem větší bublina už roste jen pár kilometrů od francouzského Marseille.

Reportáž Evy Spáčilové (zdroj: ČT24)