Další bouře nedá Newyorčanům spát, letiště opět ruší lety

New York -  Provoz na letištích v oblasti New Yorku bude opět přerušen. Na město míří další bouře, která zkomplikuje život lidem postiženým hurikánem Sandy. Tisíce lidí se z následků katastrofy ještě nevzpamatovalo, a přestože se nová bouře svou intenzitou Sandy nepodobá, mohou být její dopady opět tragické.

Americké letecké společnosti se rozhodly kvůli blížící se bouři do čtvrtečního rána přerušit provoz. Na třech hlavních letištích tak nevzlétlo 360 letů. Newyorský starosta Michael Bloomberg zdůraznil, že blížící se bouře není srovnatelná se Sandy, která východní pobřeží USA zasáhla minulé úterý. Nařídil ale evakuaci čtyř domovů důchodců z pobřežní oblasti čtvrti Queens, již Sandy mimořádně poničila.

Nová bouře zkomplikuje ještě víc život lidem, kteří se z následků Sandy dosud nevzpamatovali nebo v ní přišli o vše. Dnes v oblasti New Yorku teplota nepřekročila pět stupňů Celsia, desítky tisíc lidí jsou stále bez proudu, takže nemohou svá obydlí vytopit.

Na 24 hodin budou zavřeny také parky, hřiště a pláže a pozastaveny budou na den rovněž práce na venkovních staveništích. Meteorologická služba předpovídá, že nová bouře přinese vítr o rychlosti až 55 kilometrů za hodinu, déšť nebo mokrý sníh a chlad.

Ulice New Yorku po hurikánu Sandy
Zdroj: ISIFA/Mike Stobe/Getty Images