Řidič havaroval v protisměru na německé dálnici A5, šest mrtvých

Offenburg (Německo) - Dnes ráno způsobil dvacetiletý řidič jedoucí v protisměru na jihoněmecké dálnici A5 tragickou dopravní nehodu, při které zahynulo šest lidí. Dalších pět osob bylo podle agentury AP zraněno, jedna vážně. Zatím není jasné, proč řidič jel v protisměru.

Nehoda se stala kolem šesté hodiny nedaleko parkoviště Unditz ve směru na Basilej, asi 30 kilometrů od francouzského Štrasburku. Podle policistů se vůz v protisměru čelně srazil s dodávkou. Zemřel řidič jedoucí v protisměru a pět lidí z dodávky. Někteří byli při nárazech vymrštěni ze svých vozů.

Za volantem pronajaté dodávky seděl 30letý muž. V autě zemřeli také dvě ženy ve věku 23 a 36 let a dva muži ve věku 26 a 27 let.

Podle policie další dva automobily nedokázaly včas zabrzdit a narazily do ostatních. Vážně zraněna byla 37letá žena, která chtěla poskytnout první pomoc, ale kterou srazil automobil, jehož řidič ji v mlze přehlédl.

Místo nehody podle DPA působilo jako bitevní pole. Dálnice byla v obou směrech do odpoledních hodin uzavřená kvůli odklízení trosek.

V Německu v uplynulých týdnech zavinili řidiči jedoucí v protisměru několik smrtelných nehod. Jenom v říjnu si podle DPA vyžádaly 13 mrtvých.