Tištěný Newsweek by se mohl vrátit už v lednu

New York - Americký časopis Newsweek plánuje návrat k tištěné podobě. Řekl to jeho nový šéfredaktor Jim Impoco, jehož citoval server listu The New York Times. Časopis už asi rok vychází jen prostřednictvím internetu, jeho poslední papírové číslo je z prosince 2012. Newsweek letos od internetové společnosti InterActiveCorp koupila společnost International Business Times.

Impoco doufá, že nyní by náklad během jednoho roku mohl dosáhnout 100 000 výtisků. Časopis by měl podle něj začít vycházet v lednu či únoru, a to v podobě 64stránkového týdeníku. Pokud jde o financování, zaměří se prý Newsweek spíš na předplatitele než na prodej reklamního prostoru, čtenáři ale za časopis zaplatí více než v minulosti.

Newsweek býval prestižním magazínem s milionovými náklady a vycházel od roku 1933. Časopis byl na vrcholu začátkem devadesátých let, kdy měl 3,3 milionu čtenářů.

V posledních letech se ale potýkal s výraznými ztrátami, které dosahovaly například v roce 2012 přes 20 milionů dolarů. Od počátku roku 2013 pak vychází jen ve webové podobě, navíc v jediné verzi pro celý svět. Už tedy neexistují edice pro americký, evropský nebo asijský trh. Návrat Newsweeku k tištěné podobě považují New York Times za dobrou zprávu pro tištěné časopisy.

Newsweek
Zdroj: ČT24