V době synova narození byl Francouz ve vězení. Teď ho chce zpět

Paříž - Když o dětech rozhodují soudy, většinou to nemůže dopadnout dobře pro nikoho. Francouz Yoan Delorme boj o svého syna prohrává. Když se jeho dítě před půldruhým rokem narodilo, byl ve vězení. Matka dala potomka k adopci a nová rodina se ho nechce vzdát. Soud rozhodl, že biologický otec nesmí syna ani navštěvovat. „Jsou to zloději. Říkám vám, že soudci jsou zloději. Jsem otec rodiny, který se bije o svého syna, a co udělají? Odmítnou mi ho vydat,“ říká Yoan Delorme.

Když se jeho syn narodil, byl ve vězení, teď ho chce zpět (zdroj: ČT24)

Adoptivním rodičům Yoan Delorme nic nezazlívá. Chlapce ale chce zpátky. Soud mu zakázal ho i vídat s tím, že hoch je moc malý na to, aby pochopil, co se děje. Adoptivní rodina tvrdí, že až nastane vhodný čas, všechno mu vysvětlí.

Od začátku bylo jasné, že verdikt jedné ze stran ublíží. I adoptivní rodiče proces intenzivně prožívali. „Jsme samozřejmě šťastní, že můžeme pokračovat v životě s naším chlapečkem. Ale nic jsme nevyhráli. Tady ani nikdo vyhrát nemohl. Není to žádná hra. Jde jenom o zájem dítěte,“ hodnotí výsledek chlapcova adoptivní matka.

Biologický otec se proti rozsudku samozřejmě odvolal. Je mu ale jasné, že každý ztracený měsíc hraje proti němu. Stejně jako to, že Yoan dělá na poutích a nikdy nechodil do školy. Jeho syn tam prý určitě chodit bude. Vodit ho tam ale zřejmě bude někdo jiný.