Bezdrátově a zdarma. V Luhačovicích zavedli veřejný internet

Připojit se bezplatně k internetu se nově mohou lidé z Luhačovic na Zlínsku. Bezdrátová wi-fi síť tam funguje na několika frekventovaných místech. Obyvatelé i návštěvníci lázeňského města najdou místa s připojením podle označení nastříkaných na chodníku.

Město chce podle starosty návštěvníkům i občanům poskytovat stále více možností vyžití a lepší zázemí. „Domluvili jsme se proto se společností, která pro nás zajišťuje internetové připojení všech městských organizací optickým kabelem, aby byly v ulicích zřízeny i bezplatné wi-fi pointy pro veřejnost,“ uvedl starosta města Marian Ležák (nez.).

Služba již byla spuštěna, postupně bude doplněno označení. „Wi-fi pointy budou označeny v nejbližších dnech přímo na veřejných prostranstvích. Technické služby zde nastříkají na chodník označení daného bodu, v jehož okolí se půjde zdarma připojit. Jsou to nejdůležitější místa jako nádraží i s okolím, parkoviště za nákupním střediskem, prostranství u pošty i radnice a nábřeží u sídla městské policie,“ vysvětlil Ležák.

Pokud se služba osvědčí, mohla by ve městě přibýt další místa s bezplatným připojením. Lidé si díky nim mohou například také stáhnout nedávno zveřejněného zážitkového audioprůvodce městem nazvaného Zvuková mapa Luhačovic.