V kroměřížském Starém pivovaru už zase hrají ochotníci. Skončily opravy

Ve Starém pivovaru funguje i nová kavárna (zdroj: ČT24)

Takzvaný Starý pivovar v Kroměříži je opravený. Historická budova ze 16. století tak znovu slouží kultuře. Kromě zrekonstruovaného velkého sálu nabízí nové šatny pro účinkující. Diváci využijí také třeba kavárnu nebo nový výtah. Celkové náklady na opravu dosáhly skoro dvaceti milionů korun.

Největší letošní investice města zajistila divadelníkům třeba pojízdnou výtahovou plošinu. „Díky ní dostanou technici, herci i hudebníci veškerý potřebný materiál, tedy kulisy a nástroje, komfortně do velkého sálu, zatímco dosud je museli nosit složitě po úzkých prostorách a po schodech,“ řekl mluvčí města Kroměříž Jan Vondrášek.

V renesanční budově s klenutými stropy se před staletími vařilo pivo. Později sloužila jako zázemí pro obchody, na dvoře byl také uhelný sklad. Dnes Starý pivovar využívají kroměřížští ochotníci.

Jejich diváci se do budovy dostanou nově vytvořeným bezbariérovým vstupem. Poslední práce na opravách budovy jsou hotové a kroměřížským divadelním ochotníkům zbývá poslední věc. Vyvěsit do vitríny programy a plakáty svých představení.