Parfémář z Jordánska vyrábí v Brně vůně na přání

Tradice výroby parfémů se v rodině dědí (zdroj: ČT24)

Netradičnímu řemeslu se věnuje Hassan Šejk z Jordánska. V syrském Damašku se díky svému citlivému čichu a s odkazem na kořeny své rodiny vyučil parfémářem. Letos v létě je to přesně rok od chvíle, kdy se do vymýšlení vůní pro ženy i muže pustil v Brně.

„Co preferujete, co máte ráda za vůně?“ Otázka, kterou Hassan Šejk už rok pokládá každé ženě, která ho v Brně vyhledá. Jeho vášní jsou totiž odjakživa parfémy. Vyrábí je jak pro ženy, tak pro muže přesně na míru.

„Pro mě to není práce, to je srdce,“ usmívá se výrobce parfémů. Stejně tak si zamiloval i Českou republiku a hlavně Brno, kde se parfémář původem z Jordánska před několika lety usadil.

Klíčová složka? Charisma zákazníka

Parfémářské řemeslo se v rodině Šejků dědí. Na výběr má ze 158 ingrediencí, které si do malého obchodu kousek od centra města přiváží z Francie. Klíčová je ale pro něj při jejich kombinování hlavně domluva se zákazníkem.

„Co hledám na každém parfému, je ženský podpis. Ženský podpis je pro mě číslo jedna. Charisma je charisma,“ říká Šejk.

Jednotlivé ingredience ukryté v malých lahvičkách si potom nachystá na jejich konečné propojení. „Tady máme esence a potom je báze. A báze je kosmetický líh,“ popisuje tvorbu vůní. Kombinací složek tak pod jeho rukama vzniká nová a jedinečná vůně.