Po desítkách let dostanou sportovci ze Svitávky nové zázemí. Radnice postavila sportovní halu

Svitávka má novou sportovní halu (zdroj: ČT24)

Nová multifunkční hala začne už za měsíc sloužit obyvatelům Svitávky na Blanensku. Radnice ji nechala postavit za 29,5 milionu korun na místě původní tělocvičny, která už byla v havarijním stavu.

Když se řekne Svitávka, vybaví se řadě sportovních fanoušků netradiční disciplína – kolová. Hrával ji tam dvojnásobný mistr světa Jiří Hrdlička. „Donesl jsem ukázat dvě nejcennější medaile, které jsem získal. Dvě zlatý a dvě stříbrný z mistrovství světa,“ ukazuje Hrdlička.

Jenže i světový šampion musel trénovat ve staré nevyhovující tělocvičně, která vznikla před téměř 40 lety. Problémem byla všudypřítomná vlhkost, zastaralá elektroinstalace i nevyhovující sociální zařízení. Hrdlička se už ale může těšit na halu novou. Na parkovišti před ní ještě dělníci dokončují poslední úpravy.

„Měli jsme zde starou tělocvičnu postavenou v 80. letech, která byla v havarijním stavu. Původně jsme ji chtěli rekonstruovat, ale když se zjistilo, v jakém je stavu, tak už i naši stavaři naznali, že je nutné udělat demolici a postavit novou,“ řekl starosta Svitávky Jaroslav Zoubek (nestr.).

Přibyly šatny, místa na tribuně i metry čtvereční. Jenom hrací plocha jich měří 1050. „Velká plocha je pro florbal, futsal, házenou nebo tenis. Menší sportoviště jako kolová a badminton se můžou hrát na menších plochách, které jdou oddělit sítěmi,“ dodal Zoubek.

Halu budou kromě sportovců využívat i děti z místní základní školy. Na Blanensku je podobných multifunkčních hal jen několik, a proto pravděpodobně přiláká i sportovce z okolních obcí. Už teď, měsíc do otevření sportoviště, je o pronájem velký zájem. Obsazená je ze tří čtvrtin.