Rozkopaný Mikulov trápí místní i turisty. Objížďka vede po kraji města

Opravy vodovodu a kanalizace komplikují dopravu v Mikulově (zdroj: ČT24)

S dopravními komplikacemi musí počítat řidiči v Mikulově. Kvůli rozsáhlé rekonstrukci vodovodu a kanalizace jsou uzavřené některé hlavní spojnice s centrem města. Práce v ulicích Česká a 1. května potrvají několik měsíců. Problémy s orientací v objízdných trasách mají hlavně turisté. Do Mikulova jich přitom v létě míří tisíce.

Po třech měsících skončily opravy v ulici Koněvova, komplikace pro řidiče mířící do centra ale budou pokračovat dál. Těžké stroje se přestěhovaly do sousedních ulic.

Problém zorientovat se v uzavírkách mají především turisté, většinou o objízdných trasách neví. Na neutěšený dopravní stav si stěžuje i část obyvatel. Zákazy vjezdu z některých ulic vytvářejí slepé cesty. „Dojedou k našemu domu, otočí se. Víte, to je katastrofa. Ale snad už to skončí,“ doufá obyvatelka Mikulova Marie Fábryová.

„Je to vlastně hlavní tah přes Mikulov nebo jeden z hlavních tahů přes Mikulov, a to nám přináší samozřejmě docela trable,“ řekl starosta města Rostislav Koštial (ODS). Aby se řidiči vyvarovali problémům, musí zvolit objízdnou trasu mimo rozkopané cesty, která vede po okraji města.

Objízdná trasa v Mikulově
Zdroj: ČT24

Uzavírky se dotkly i autobusové dopravy, třeba na zastávce Mikulov-pošta autobusy až do prosince jezdit nebudou. Náhradní zastávka pro cestující je na ulici 22. dubna.

„Můžu jedině požádat o určitou trpělivost, snažíme se to udělat co nejlépe, nejrychleji. Investice je vodárenské společnosti VaK a my za nimi až následně děláme finále. To jsou ty chodníky a cesty,“ vyjmenoval Koštial. I tak budou opravy rozdělené do několika etap trvat až do prosince.