D1 ve směru do centra Prahy uzavřela po poledni nehoda dvou nákladních aut, už je průjezdná

Nehoda dvou nákladních vozidel v Praze v oblasti Chodova po poledni uzavřela dálnici D1 ve směru do centra. Řidič jednoho z vozů zůstal v autě zaklíněn, hasiči ho vyprostili. Zhruba padesátiletý muž utrpěl mnohačetná poranění, záchranáři ho v umělém spánku přepravili letecky do vinohradské nemocnice, řekla mluvčí pražských záchranářů Jana Poštová. Provoz na dálnici zhruba hodinu zcela stál, kolem 13:45 už mohli řidiči projíždět úsekem jedním jízdním pruhem. Plně obnoven byl provoz až několik hodin poté.

Policie měla nehodu na třetím kilometru dálnice D1 hlášenou ve 12:40, řekla policejní mluvčí Eva Kropáčová. Na místě zasahovaly všechny složky integrovaného záchranného systému.

Provoz ve směru do centra byl zcela zastaven. Zhruba po hodině policie obnovila provoz na komunikaci jedním jízdním pruhem, řidiče ale upozorňovala na dlouhé kolony v oblasti nehody. Zcela průjezdná byla znovu dálnice až před 18:00, tedy asi pět hodin po havárii.

Nehoda zkomplikovala situaci i v městské hromadné dopravě. Autobusy MHD musely být odkláněny na jiné trasy, a nabíraly tak zpoždění.