NeFestival v Dolních Vítkovicích zahájí Cirk La Putyka. Dvě zahraniční kapely nepřijedou

Akci NeFestival, která se koná v termínu Colours of Ostrava, zahájí ve středu večer představení souboru Cirk La Putyka s třiceti pěti akrobaty, herci a tanečníky. Na akci ale nakonec nepřijedou dvě zahraniční kapely. Epidemiologická opatření to neumožní kapele Dubioza kolektiv z Bosny, do potíží se dostala i estonská kapela Trad.Attack!

NeFestival v Dolních Vítkovicích se otevře v šest hodin večer. Návštěvníky budou bavit Busking: PartyjaM nebo písničkář Voxel. Na vystoupení Cirku La Putyka naváže koncert skupiny Tata Bojs.

Za kapelu z Bosny, Dubioza Kolektiv, která měla vystoupit ve čtvrtek, organizátoři náhradu nenašli. Zájemcům nabízejí Den s fanoušky se vstupem zdarma. Lidé mohou využít příležitost a setkat se s členy organizačního týmu. Změnu si vyžádaly problémy v cestování mezi Bosnou a Českem. 

Do potíží se ale dostala i estonská kapela Trad.Attack!, které letecká společnost zrušila let. Česko navíc podle mluvčího festivalu Colours of Ostrava Jiřího Sedláka pro estonské úřady nepatří k nejbezpečnějším zemím. „Obě kapely se snažily situaci vyřešit. Neúspěšně,“ přiblížil Sedlák. Dodal, že místo estonské skupiny vystoupí česká formace minus123minut.

NeFestival organizátoři Colours of Ostrava pořádají v termínu, kdy se měl původně konat letošní ročník Colours. Celý program vinou epidemie koronaviru přesunuli na rok 2021. Vstupenky zůstaly v platnosti. Na program NeFestivalu si lidé museli koupit jiné vstupenky.

Akce je komornější, s maximálním počtem tisíc návštěvníků a hygienickými opatřeními. „Určitě připravujeme posílení hygieny, dezinfekce, budeme využívat kamenné toalety, navyšujeme úklid a tato hygienická opatření jsou namířená nejenom pro návštěvníky jako servis, ale i pro účinkující,“ popsal už dříve mluvčí festivalu.

Festival zakončí program připravený pořadateli diskusního fóra Meltingpot, které se koná během Colours of Ostrava.