Otrokovicím bude radno se o prázdninách vyhnout. Kvůli uzavřenému sjezdu z dálnice

Dostavba jihovýchodního obchvatu Otrokovic na Zlínsku si téměř celé letní prázdniny vyžádá uzavření exitu 32 na dálnici D55 ve směru od Přerova do Zlína. Veškerou dopravu bude nutné svést do Otrokovic. Řidiči, kteří se chtějí vyhnout centru města a případným kolonám, by měli zvolit jinou trasu.

Sjezd na konci dálnice D55 zůstane uzavřený od 7. července do 20. srpna. „Veškerá doprava bude muset sjíždět na 30. kilometru z dálnice a projet centrem Otrokovic po komunikaci I/55,“ uvedl ředitel zlínské pobočky ŘSD Karel Chudárek.

Podle vedoucí dopravně-správního odboru otrokovické radnice Renáty Krystyníkové se ve městě budou tvořit kolony. „S velkou pravděpodobností se to bude týkat nejenom centra města, ale také ulice Objízdná. Moc se za tyto komplikace omlouváme. Kdo se bude chtít vyhnout centru Otrokovic i případným kolonám, měl by zvolit jinou trasu. Například z dálnice D55 sjet na Holešov a v opačném směru, tedy od Uherského Hradiště, využít do Zlína trasu přes Bohuslavice u Zlína,“ uvedla Krystyníková.

Jihovýchodní část obchvatu Otrokovic
Zdroj: ŘSD

Uzavírka exitu 32 souvisí se stavbou další části jihovýchodního obchvatu, který bude ŘSD postupně propojovat s již hotovou severovýchodní částí. „Se zhotovitelem stavby intenzivně pracujeme na tom, aby mohla být část jihovýchodního obchvatu Otrokovic uvedena do omezeného provozu již příští rok v květnu,“ uvedl zástupce správce stavby ŘSD Zlín Pavel Dvořák.

Uzavřená bude i pohořelická křižovatka

Už od pátku 19. června navíc musejí řidiči kvůli dostavbě dálničního mostu počítat s úplnou uzavírkou takzvané pohořelické křižovatky silnic III/ 4973 a III/ 4974 nedaleko hřbitova v otrokovické části Kvítkovice. Omezení potrvá do konce listopadu. „Zásobování firem sídlících v průmyslovém areálu v blízkosti pohořelické křižovatky zůstane zachováno,“ uvedl Dvořák.

Stavba jihovýchodního obchvatu Otrokovic začala předloni v říjnu, hotovo by mělo být koncem příštího roku. Náklady přesáhnou 710 milionů korun bez DPH. Dostavovaná část bude dlouhá přes 3,1 kilometru, naváže na severovýchodní úsek otevřený v roce 2006. Dokončený obchvat pomůže z centra Otrokovic odvést především tranzitní dopravu. Z města má dálnice D55 v budoucnu mířit dále směrem k Uherskému Hradišti a k dálnici D2 u Břeclavi.