Velké Meziříčí na noc nahradí dálnici. D1 čeká šestihodinová uzavírka

Dálnici D1 čeká další noční uzavírka, tentokrát bude řidičům od půlnoci do nedělní šesté ranní zapovězen sedmikilometrový úsek nad Velkým Meziříčím. Objízdná trasa vede městem. Silničáři nechají během uzavírky osadit nový most, po kterém se bude jezdit z Meziříčí na Fajtův kopec.

Během modernizace dálnice D1 se mosty bourají i stavějí. Osazování nových mostovek je sice méně náročné, ale i tak je nutné dálnici zcela uzavřít.

V případě mostu pod Fajtovým kopcem bude uzavírka šestihodinová. Úsek od 140. po 147. kilometr budou řidiči od půlnoci do šesté ráno v obou směrech objíždět po silnici II/602, která vede souběžně s D1, ale prochází středem Velkého Meziříčí.

Původní nadjezd spojující meziříčské centrum s Fajtovým kopcem, kde je zahrádkářská kolonie, rozhledna a také lyžařská sjezdovka, nechali silničáři odstranit v květnu. I po osazení nové mostovky si ještě řidiči počkají – uzavírku plánuje Ředitelství silnic a dálnic ukončit až v říjnu.

Modernizace dálnice pod nadjezdem začala letos v březnu. Kromě zúžení jízdních pruhů a snížení rychlostního limitu, které řidiči znají i z jiných opravovaných úseků, je u Velkého Meziříčí asi půl kilometru, kde se jezdí v každém směru pouze jedním pruhem. Jde o most Vysočina, který se opravuje také. ŘSD ale v červenci oznámilo, že se podařilo práce na něm urychlit a místo původně plánované poloviny října skončí začátkem září.