Trolejbus náhle vybočil do cesty tramvaji, ukazuje záznam brněnské nehody

Videozáznam nehody trolejbusu a tramvaje v Brně (zdroj: ČT24)

Jak se stala pondělní vážná nehoda tramvaje s trolejbusem v Brně, přibližuje video, které se objevilo na internetu. Jde o záznam z palubní kamery z vozidla, které předjel trolejbus bezprostředně před střetem. Při nehodě utrpělo zranění 40 lidí, převážně cestující z trolejbusu. Tramvaj byla prázdná, jel v ní pouze řidič.

Nehoda se stala v pondělí odpoledne v křižovatce Křenové a Masné ulice. Trolejbus typu 21Tr se s tramvají KT8 střetl čelně. Jak ukazuje video pořízené z vozidla, které právě brzdilo před odbočením z Křenové do Masné, trolejbus jel ve vyhrazeném jízdním pruhu po kolejích, těsně před míjením s protijedoucí tramvají náhle vybočil a narazil do ní. 

S několika kamerovými záznamy pracuje i policie, potvrdil její mluvčí Pavel Šváb. „Při prověřování příčin dopravní nehody samozřejmě pracujeme i s videozáznamy, ať už z kamer městského dohlížecího systému, či ze záběrů z palubních kamer projíždějících vozidel,“ zdůraznil.

Policisté zatím vyloučili, že by se byl trolejbus pokoušel vyhnout neukázněné chodkyni, jak se zprvu spekulovalo. Za nejpravděpodobnější příčinu považují technickou závadu. Vyšetřování ale může trvat měsíce, policisté chtějí vyslechnout desítky svědků.