Policistka sražená řidičem na útěku zemřela v nemocnici

Kostelec nad Labem (Mělnicko) – Policistka, kterou večer srazil autem u Brandýsa nad Labem 22letý řidič a chtěl z místa ujet, na následky těžkých zranění v nemocnici zemřela. K incidentu došlo v pátek večer na Mělnicku poblíž Kostelce nad Labem. Muž pod vlivem drog a se zákazem řízení nedbal na výzvy policistů a ujížděl. Když narazil na další hlídku, najel do policistky. Záchranáři poté ženu převezli s vážným poraněním hlavy a zlomenou nohou do pražské vinohradské nemocnice. Kriminalisté muže večer obvinili z násilí proti úřední osobě, za což mu hrozí osm až 16 let vězení. Zároveň čelí obvinění z maření výkonu úředního rozhodnutí.

Vůz podle policejní mluvčí Markéty Johnové chtěla nejdříve zastavit hlídka z obvodního oddělení v Brandýse nad Labem. Řidič ale údajně na výzvu policistů nereagoval a začal ujíždět. „Policisté ho pronásledovali, na pomoc byly přivolány i další hlídky. Mezi Brandýsem nad Labem a Kostelcem nad Labem vozidlo znova zastavovala hlídka policistů a řidič do policistky najel. Utrpěla vážná zranění,“ popsala nehodu mluvčí. Policisté pak posádku zadrželi – kromě řidiče v autě jeli ještě další muž a žena.

Petra Effenbergerová z tiskového oddělení středočeské záchranné služby uvedla, že vůz policistku srazil ve velké rychlosti. Záchranáři ji se závažným poraněním hlavy a otevřenou zlomeninou holenní kosti přepravili do traumacentra pražské vinohradské nemocnice. „Lékař musel pacientce zajistit dýchací cesty a připojit ji k umělé plicní ventilaci,“ uvedla Effenbergerová. O několik hodin později policistka zraněním podlehla.