U Oslavan znovu hořel les. Možná je to práce žháře

Asi padesát hasičů znovu zasahovalo u požáru lesního porostu u Oslavan na Brněnsku. Hasiči vyhlásili druhý stupeň požárního poplachu, s hašením pomáhal i vrtulník. Při zásahu se lehce zranil dobrovolný hasič. Škoda je předběžně vyčíslena na tři sta tisíc korun. Požár mohl podle hasičů opět někdo založit, tak jako ve středu.

Les hořel zhruba na stejném místě jako ve středu, šlo ale o více ohnisek. „Příčina požáru není jasná, mohl se znovu rozhořet ten včerejší. Vzhledem k více ohniskům se ale přikláníme k názoru, že ho někdo opět založil,“ řekl mluvčí hasičů Jaroslav Mikoška.

V lokalitě hořelo ve středu na více než na hektaru území. V místě byl vyhlášen třetí stupeň požárního poplachu, u požáru zasahovalo bezmála 100 hasičů. Podle vyšetřovatelů hasičů požár někdo zapálil úmyslně. Policie příčinu středečního požáru vyšetřuje.

Středeční zásah komplikoval těžký kopcovitý terén, proto tehdy vyhlásili třetí stupeň požárního poplachu. Hořelo ve dvou oblastech. V lokalitě „Zaražených“ požár způsobil podle vyšetřovatelů škodu 50 000 Kč na 0,4 hektarech dubové školky. V druhé lokalitě vznikla škoda ve výši 100 000 Kč na ploše 0,7 hektaru borovicové školky.