Na Žďársku havaroval ultralight. Dva muži z letounu jsou těžce zranění

Hodinu po poledni havarovalo u obce Nížkov na Žďársku malé sportovní letadlo. Jeho dvoučlenná posádka se těžce zranila. Muži ve věku 63 a 57 let byli z Irska a letěli z Kunovic do vlasti. Na místě zasahovali policisté, zdravotnická záchranná služba a hasiči.

Policisté přijali oznámení o pádu letadla krátce před jednou hodinou odpoledne. „Letadlo dopadlo na louku u lesa,“ řekla policejní mluvčí Stanislava Miláčková. Stroj se dvěma Iry na palubě startoval v Kunovicích a byl na cestě do jejich rodné země. Podle svědků letadlo těsně před pádem letělo příliš nízko, poté narazilo do země, převrátilo se a rozlomilo na dva kusy. 

„Na místo události okamžitě vyjely čtyři jednotky hasičů. V kokpitu havarovaného letadla zůstali zaklínění dva zranění muži. Hasiči je museli vyprostit. Ihned po vyproštění byli zranění muži předáni do péče zdravotníkům,“ řekla mluvčí HZS Vysočina Petra Musilová.

Podle ředitelky krajských záchranářů Vladislavy Filové byli dva těžce zranění muži po havárii při vědomí. Sanitky je převezly do brněnské fakultní nemocnice. Příčinu a okolnosti pádu letadla policisté vyšetřují.