Hospic vyhlásil „Papučový den“. Umírat doma se specializovanou péčí je možné, říká

Kampaň na podporu hospicové péče (zdroj: ČT24)

Mobilní hospic Ondrášek letos s novou kampaní „Doma“ oslovuje širokou veřejnost. Od pondělka začínají jeho zástupci nabízet informace o možnostech péče o nevyléčitelně nemocné blízké.

Na mnoha místech v Moravskoslezském kraji se tak objevují letáky. „Informují v základních bodech o tom, co je to mobilní hospicová péče,“ sdělila redaktorka České televize Iva Piskalová, podle níž v souvislosti s akcí například za některými bankovními přepážkami obsluhují lidé v papučích. Stejně obuti mohou lidé přijít i do práce nebo škol a vyjádřit tak kampani podporu.

Autorkou akce je absolventka Ekonomické fakulty VŠB-TUO Renáta Ptáčníková. Další podrobnosti se zájemci mohou dozvědět na webových stránkách www.umiratdoma.cz.

  • Paliativní péče je aktivní komplexní služba o nemocné, jejichž nemoc nereaguje na známou léčbu. Nejdůležitější součástí je léčba bolesti a dalších symptomů, stejně jako řešení psychologických, sociálních a duchovních problémů nemocných.
  • Cílem paliativní péče je dosažení co nejlepší kvality života nemocných a jejich rodin, které čelí problémům spojeným s životem ohrožujícím onemocněním. 
  • Zdroj: Mobilní hospic Ondrášek

Do 15. října pak potrvá Týden pro mobilní hospic, kdy se veřejnost v obchodních centrech bude moci dozvědět informace o mobilní specializované paliativní péči.

Například ve velké nákupní galerii v centru Ostravy je vybudován speciální pokoj, kde budou celý týden odborníci vysvětlovat, co obnáší odborná péče o nevyléčitelně nemocného člověka.

Dětská paliativní péče (zdroj: ČT24)