Muž ubodal tříletou dceru. Pětiletý syn je mimo ohrožení života

Vražedný útok na dvě malé děti vyšetřuje policie ve Starém Městě na Uherskohradišťsku. Tragédie se odehrála včera odpoledne. Tříleté děvče útok nepřežilo, chlapec je v nemocnici a je mimo ohrožení života.

Policejní mluvčí Lenka Javorková potvrdila, že zlínští kriminalisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zvlášť závažného zločinu vraždy a pokusu o vraždu.

Podezřelým je osmadvacetiletý muž, otec dětí.

Podle policejní mluvčí muže transportoval vrtulník do nemocnice na lékařské vyšetření. „V současné době je v péči lékařů a není schopen účasti na úkonech trestního řízení,“ uvedla mluvčí s tím, že policie zatím nebude zveřejňovat podrobnosti případu.

Muž je hospitalizován v Olomouci. „Přijímali jsme muže po intoxikaci ve velmi vážném stavu a v bezvědomí. Jeho stav je nyní stabilizovaný, další podrobnosti ovšem nemůžeme vzhledem k policejnímu vyšetřování sdělit,“ řekl dnes ČTK mluvčí olomoucké fakultní nemocnice Egon Havrlant.

Za vraždu zákon ukládá trest odnětí svobody na patnáct až dvacet let nebo výjimečný trest.

Jde o letošní druhou dokonanou vraždu ve Zlínském kraji. V dubnu osmatřicetiletý muž v restauraci v Bezměrově na Kroměřížsku ubodal o osm let mladší bývalou přítelkyni.