V Kopřivnici hořela průmyslová hala, škoda může být až sto milionů

Požár v Kopřivnici způsobil škodu za zhruba 100 milionů (zdroj: ČT24)

Na sto milionů korun odhadují hasiči škodu, kterou v Kopřivnici způsobil požár budovy složené z několika hal. Hasiči ho dostali pod kontrolu po 11 hodinách.  Uvnitř je mimo jiné autoservis a STK.

Statik už rozhodl, že se musí nestabilní část budovy strhnout a těžká technika následně provedla demolici. U požáru se vystřídalo přes čtyřicet jednotek. Kvůli požáru také nejezdily vlaky mezi Příborem a Veřovicemi, výluka skončila v neděli po poledni.  

Podle mluvčího moravskoslezských hasičů Marka Gašparína začalo v Kopřivnici hořet kolem osmé hodiny v sobotu večer. Hasiči zprvu nevěděli, co v hořících halách je. Později zjistili, že jde o rozsáhlou budovu složenou z několika hal, kde je mimo jiné stanice technické kontroly a autoservis.  

Na místo hasiči vyslali výškovou techniku určenou na likvidaci požárů střech. Podle mluvčího hasičů hořela střecha i interiér, střechy se na několika místech zřítily. Již večer hasiči odhadli, že požár způsobil škody v řádu desítek milionů korun.

iReportér: Požár v Kopřivnici objektivem Martina Domitry (zdroj: ČT24)

„Požár jsme lokalizovali okolo sedmé hodiny. Nyní oheň dohašujeme. To potrvá do večera. Plameny poškodily konstrukci střechy a ta se na několika místech propadla. Statik proto rozhodl o demolici části budovy,“ dodal Gašparín.

Zásah hasičům komplikovalo mrazivé počasí. Ještě kolem třetí hodiny ráno ukazoval teploměr –16 stupňů. Hasičům tak zamrzala voda a pohyb jim ztěžovala ledovka.

Večer zkomplikoval požár provoz na železnici. Hořící areál je v blízkosti trati, která vede ze Studénky do Veřovic. České dráhy proto musely zavést v úseku Příbor–Veřovice náhradní autobusovou dopravu. Výluka skončila v neděli ve 13:00. 

Haly v minulosti patřily Tatře. V současnosti je ale již automobilka nevyužívá. Podle mluvčího hasičů je využívá několik subjektů.