První jízda motorkářek Prahou - Výtěžek půjde na postižené

Praha – Českou metropolí projelo kolem poledne okolo čtyřiceti motorkářek v rámci prvního ročníku akce s názvem Ladies Ride. Výtěžek z ní – 12 tisíc korun - věnují organizátoři ústavu pro osoby se zdravotním postižením - Domovu Pramen v Mnichově u Mariánských lázní. Mottem akce je Dámská jízda, co má smysl.

Ladies Ride: Motorkářky poprvé projely Prahou (zdroj: ČT24)

Ladies Ride umožnila ženám motorkářkám vůbec poprvé samostatně projet Prahou. „Prapůvodním nápadem bylo sjednotit všechny holky, co jezdí na motorkách, abychom vůbec věděli, kolik jich je. Když jsme si pak říkali, že tu dámskou jízdu podnikneme, chtěli jsme jí dát nějaký hlubší smysl,“ konstatovala organizátorka akce Lucie Dubová. 

Organizátoři se proto rozhodli pomoci Domovu pro osoby se zdravotním postižením v Mnichově a podpořit jejich projekt Prostě krásná. „Nejdřív jsme jen chtěli děvčatům udělat radost, že se změní a zažijí taky pocit, že jsou krásné. Když z toho pak byly takové pěkné fotografie, tak jsme si říkali, že je to škoda, a tak vznikl kalendář,“ podotkla ředitelka domova Monika Šumová. 

Ladies Ride
Zdroj: ČT24

Během toho, co ženy na motorkách projížděly například přes Barrandovský most nebo Václavské náměstí, klientky Domova Pramen se věnovaly zkrášlování a focení. „Snažila jsem se holky zkulturnit, aby se podobaly tomu, co jsme předvedly na fotografiích. Nalíčila jsem je a učesala,“ uvedla spoluautorka projektu Prostě krásná Radka Wernerová. 

Částka vybraná ze startovného nakonec předčila očekávání organizátorů - Domovu Pramen půjde více než 12 tisíc korun. „Z výtěžku chceme děvčatům umožnit, aby jejich kvalita života byla co možná nejsrovnatelnější s běžným životem nás všech ostatních,“ poznamenala Šumová. 

Ladies Ride
Zdroj: ČT24

První ročník dámské jízdy tedy jednoznačně smysl měl. Průjezdu Prahou se zúčastnila více než čtyřicítka motorkářek z celé republiky.

Vydáno pod