Důvodem požáru papíren bylo možná vyřizování účtů

Ronov nad Sázavou - Ničivý požár zasáhl včera večer sídlo kartonážky Apoly v Ronově nad Sázavou na Havlíčkobrodsku. Na místě zasahovalo deset jednotek  profesionálních i dobrovolných hasičů. Spolumajitel papíren a šéf krajské organizace ČSSD Libor Joukl vyčíslil škodu na 15 milionů korun. Vyloučil ale spekulace o úmyslném založení, které se mezi místními objevily.

„V místě požáru se nacházela spousta hořlavého materiálu, takže došlo k rychlému rozhoření,“ popisoval situaci velitel zásahu Luboš Vacek. Střecha skladu i všechen uskladněný materiál shořel během okamžiku. Na sousední výrobní halu se ale oheň nerozšířil, hasičům se podařilo udržet požár pod kontrolou.

Likvidace požáru bude pokračovat až do odpoledne, jeho příčina se ale bude vyšetřovat několik týdnů. Místní lidé hovoří o možném úmyslném založení požáru. Majitelem papíren je totiž krajský předseda ČSSD na Vysočině Libor Joukl a není vyloučeno, že šlo o vyřizování účtů. Joukl ale podobné spekulace odmítá: „V obci máme dobré vztahy. Nějaké vyřizování účtů? Myslím, že ne.“