Tendr v Hradci Králové před zraky veřejnosti

Hradec Králové - Magistrát Hradce Králové dnes zřejmě poprvé ve své historii umožní veřejnosti sledovat průběh výběrového řízení. Na vyhodnocení soutěže o pořadatele mezinárodního festivalu Jazz goes to Town s dotací 950 tisíc korun z městského rozpočtu pozval novináře.

Výběr pořadatele říjnového mezinárodního jazzového festivalu, který má zajištěných 950 tisíc korun z hradeckého městského rozpočtu, proběhne před zraky novinářů.

"Přizváním médií bychom chtěli ukázat veřejnosti to, že se rozhoduje transparentně, že nikdo není protěžován, že tam nedochází k žádným zákulisním vyjednáváním,” říká Martin Soukup (ODS), náměstek primátora Hradce Králové.

Před dvěma roky hradecká radnice největší jazzový festival v zemi překvapivě odebrala původnímu úspěšnému pořadateli a vyhlásila soutěž. Tu nečekaně vyhrála brněnská agentura SPKM. Po loňském festivalu ale po ní zbyly statisícové dluhy. Výběr se nepovedl, přiznal náměstek primátora Soukup a vyhlásil soutěž novou. Pod kontrolou veřejnosti. Účastník soutěže Martin Brunner přizvání médií vítá: „To je určitě bezvadné, protože by to mělo zamezit spekulacím, které v minulosti v této oblasti byly.”

Náměstek primátora Soukup řekl, že usiluje o to, aby v budoucnu byla novinářům přístupná například jednání o přidělování městských grantů.