Vedení Karlových Varů odmítá nařčení z politického kupčení

Karlovy Vary - Jako trafiku pro kamarády z politických kruhů vnímají opoziční zastupitelé výměnu na postu ředitele karlovarského infocentra. Dosavadního ředitele Petra Masáka nahradil bývalý náměstek hejtmana sociální demokrat Petr Horký. Vedení města ale odmítá, že by se jednalo o politický handl.

Petr Masák infocentrum v lázeňském městě vybudoval a bez chyb ho řídil téměř osm let. Zpráva i způsob odvolání ho překvapily. „Připravoval jsem s předsedou program správní rady a ten mi řekl, že na závěr mám doplnit bod: personální změna ve vedení společnosti,“ nechápe důvody svého odvolání bývalý ředitel. Předseda správní rady Infocentra Karlovy Vary Jiří Dietz (ČSSD) na otázku, zda Petr Masák svou práci neodváděl dobře, odpověděl: „Pan Masák za posledních osm let odvedl dobrou práci. Tuto funkci ale zastával dlouhou dobu, a proto jsme usoudili, že je potřeba změna.“ Opoziční zastupitelé města však mají jasno, Petr Kulhánek (KOA) prohlásil: „Přeloženo do srozumitelné řeči: Pane řediteli, došla politická objednávka, potřebujeme místo pro bývalého politika. Jednoznačně trafika.“

Takové vysvětlení zástupci města i bývalý náměstek hejtmana odmítají. Nový ředitel Infocentra Petr Horký uvedl: „Asi před dvěma týdny jsem dostal nabídku od pana Dietze. Já jsem na ni kývl a potom jsem se zúčastnil zasedání správní rady, která pana Masáka odvolala a jmenovala mne. Nebudu to dál komentovat.“ Primátor Karlových Varů Werner Hauptmann (ODS) doplnil: „Nevidím v tom žádné kupčení, je to prostě nový ředitel, který přinese nové změny, nový vítr.“ Takové vysvětlení opozičním zastupitelům nestačí a také se jim nelíbí, že město obsadilo post ředitele infocentra bez výběrového řízení.

Na důvody odvolání Petra Masáka se znovu chtějí opoziční politici ptát vedení města na březnovém jednání zastupitelstva.