Týden angličtiny na Matičním gymnáziu v Ostravě

Ostrava - Studenti ze sedmi zemí světa přijeli do Ostravy, aby studenty Matičního gymnázia seznámili s politickou a ekonomickou situací v zemích, ze kterých pocházejí. Umožnil to unikátní projekt Edison, který připravila největší studentská organizace na světě - AIESEC. Projekt probíhá nejen v České republice, ale také v Rakousku, Maďarsku a Polsku.

Brazílie, Makedonie, Čína, Peru, Srbsko, Spojené státy a Rusko. Právě o těchto zemích bude na Matičním gymnáziu tento týden řeč. Studenti se od svých zahraničních vrstevníků dozvědí vše, co je bude zajímat. Od politiky až po kulturu. „Je to úžasný projekt a já jsem nejvíce zvědavá na to, jaké nám studenti budou dávat otázky,“ těší se Paloma Arones z Peru. Také pro ostravské středoškoláky je to nevšední zpestření běžné výuky. „Určitě to bude velká příležitost seznámit se s něčím novým, takže určitě se těším,“ říká studentka Veronika Michálková.

Do Ostravy měl přijet také student z Egypta. Cestu mu ale jeho země na poslední chvíli znemožnila. „Student z Egypta bohužel nemohl přijet, protože nedostal výstupní vízum z důvodu nestabilní situace v jejich zemi,“ potvrdila členka studentské organizace AIESEC Markéta Dluhošová. Pro české studenty je setkání se zahraničními vrstevníky zároveň příležitostí zdokonalit se v cizím jazyce. Celý tento týden bude znít ve škole jen angličtina.