U Mostu nalezeno tělo parašutistky, které se neotevřel padák

Most - Policisté dnes odpoledne u Mostu našli tělo osmatřicetileté parašutistky, která se ztratila v neděli při hromadném seskoku z letadla. Tělo odpovídajícího popisu bylo nalezeno u kopce Špičák, jihozápadně od mosteckého letiště. Ženu se poté podařilo identifikovat, oznámila policejní mluvčí Alena Bartošová. Do pátrací akce se zapojily desítky lidí se psy a několik vrtulníků. Pomáhala i technologie využívající satelitní systém GPS. Příčinu úmrtí ženy nechtěli kriminalisté prozatím komentovat.

„Bude nařízena soudní pitva,“ řekla k tomu Bartošová. Je ovšem pravděpodobné, že ženě se při seskoku neotevřel padák. Žena vyskočila z letadla s dalšími parašutisty nedaleko mosteckého letiště v okolí sídliště Chanov.

Podle serveru iDnes.cz šlo o zkušenou parašutistku a kameramanku, která měla seskok filmovat a skákala jako poslední. „Skákalo se ze čtyř tisíc metrů. Kolegyně natáčela tandemový seskok instruktora s pasažérem. Podle jeho informací natočila seskok a ve chvíli, kdy on otevřel padák pro sebe a pasažéra, už ji neviděl,“ uvedl pro iDnes.cz kolega Radek Hnátek. Jakmile ale ostatní otevřeli své padáky, ztratila se jim z dohledu. Když se žena po dopadu neohlásila, začali ji hledat policisté v celém okolí letiště.

Najít se jí podařilo až dnes ve 14:45 v houštině náletových dřevin na kopci, který stojí na kraji bývalého hnědouhelného dolu. „Našli jsme tělo, které odpovídá ženinu popisu. Během odpoledne se ji podařilo identifikovat. Vyšetřování celé nehody je stále na začátku,“ upozornila Bartošová.

Parašutisti
Zdroj: ČT24/Wikipedia.org