U Krajského soudu v Brně se oběsil soudce Stýblo

Brno - V budově brněnského krajského soudu byl dnes krátce po půl jedenácté nelezen oběšený muž. Podle informací ČT Brno je mrtvým soudce Jiří Stýblo, který se věnoval trestním kauzám. Muž se oběsil ve své kanceláři, zda zda po sobě zanechal dopis na rozloučenou, odmítli vyšetřovatelé potvrdit. Policisté ohledali místo činu, případ však nechtějí víc komentovat.

„Nepotvrdilo se, že by zemřel cizím zaviněním. V tomto případě děláme různé úkony a vzhledem k tomu jej zatím nemůžeme více komentovat,“ prohlásila mluvčí jihomoravské policie Petra Vedrová.

Ve chvíli, kdy se v pracovně našlo Stýblovo tělo, ve vedlejší soudní síni právě probíhalo soudní řízení. „Žádný hluk z jeho pracovny jsem neslyšela, nic jsme během jednání nezpozorovali,“ popsala soudkyně Marie Večeřová. Večeřovou i další kolegy jeho smrt velmi překvapila. Nikdo si v jeho chování nevšiml ničeho zvláštního, podle soudců se ani s nikým nepohádal. Šéf Krajského soudu v Brně Jaromír Pořízek nechtěl událost komentovat.

Telefonát Petra Albrechta (zdroj: ČT24)

Jiří Stýblo pracoval na trestním úseku Krajského soudu v Brně. Byl to bezproblémový soudce, se kterým není spojená žádná kontroverzní kauza. Vloni se například zabýval kauzou rozsáhlých podvodů společnosti Edbusy, která lákala na výhodné úvěry a klienty připravila celkem o půl miliardy korun. Mezi poškozenými byly tisíce lidí. Majitele soud loni v dubnu poslal do vězení.